Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ομιλία στη Βουλή για την Τροπολογία του Ιδιοκτησιακού της Εύβοιας

Τη στήριξη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και εισηγητών των κομμάτων ζήτησε ο Κώστας Μαρκόπουλος για τη διόρθωση της αδικίας προς τους ιδιοκτήτες δασών και δασικών εκτάσεων στην Εύβοια.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, σας ζητώ στήριξη στην τροπολογία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Εύβοια, που καταθέσαμε από κοινού με τον κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο της ΔΗΜΑΡ, όπως έχει γίνει από τον νόμο του 1979 για Κρήτη, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο, Λέσβο και
Ιόνια νησιά. 


Η Εύβοια δεν έχει δημόσιες δασικές εκτάσεις, δεν απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830, παραδόθηκε από τους Οθωμανούς και αγοράστηκε από ιδιώτες αφού το ελληνικό δημόσιο δεν είχε χρήματα. 

Έκτοτε οι ιδιοκτήτες φορολογούνται και οι ιδιοκτησίες μεταβιβάζονται κανονικά. Ωστόσο, λόγω του νομικού κενού οι δασικές υπηρεσίες εμφανίζουν δικαιώματα ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα: τα αδειοδοτούμενα αιολικά πάρκα δεν μπορούν να εγκατασταθούν, τα λατομεία δεν αδειοδοτούνται, τα χορτολιβαδικά δικαιώματα δεν ασκούνται, μονάδες αγροτοτουρισμού δεν ιδρύονται. 

Όλα αυτά κατά συρροή συμβαίνουν στην Νότια Καρυστία. Όλα αυτά διορθώνονται με την ψήφιση της τροπολογίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...