Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σιωπές, Προπαγάνδα, Μαχαιριές και πικρές αλήθειες..

Φίλες φίλοι καλησπέρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή...Η Είδηση..
Κτηνωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα στο λιμάνι των Νέων Στύρων, με δράστη ιδιοκτήτη ταβέρνας "Ο Κώστας", ο οποίος αρχικά δελέασε με ένα κόκκαλο ένα 3,5 μηνών θηλυκό κουταβάκι και στην συνέχεια το χτύπησε με μια καρέκλα, λιώνοντας του το κρανίο. Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν αμέσως τις αρχές αλλά μέχρι αυτές να κινητοποιηθούν, δυστυχώς ο θύτης, μετά από "συμβουλές", εξαφανίστηκε.


Στην συνέχεια οι αρχές συμπλήρωσαν το κομμάτι της γραφειοκρατίας, πήραν καταθέσεις και φωτογραφίες από το μισοπεθαμένο σκυλάκι, το οποίο αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της Χαλκίδας, όπου διαγνώστηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασης του και υποβλήθηκε σε ευθανασία.
Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, μοίρασαν ανακοίνωση με το ιστορικό της υπόθεσης, ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης για την "Μάγκυ" από τις αρχές. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι η βάναυση κακοποίηση της Μάγκυ δεν είναι το πρώτο περιστατικό βαρβαρότητας με θύματα ζώα. Η προστασία τους είναι ευθύνη όλων των πολιτών και Καλούν κάθε πολίτη να καταγγέλει, παρόμοια περιστατικά βίας. Η σιωπή είναι συνενοχή!!
Επίσης η οργάνωση μάζεψε υπογραφές από τους παρευρισκομένους για να κατατεθεί ομαδική μήνυση κατά του εν λόγω ιδιοκτήτη ταβέρνας.

Τι Είδαμε...

Η επικαιρότητα αμείλικτη, μας έβαλε στο αυτοκίνητο για μια μικρή βόλτα ως τα κοντινά και αγαπημένα μας, Νέα Στύρα. Πολλοί στο διαδίκτυο, το τελευταίο διάστημα, έχουν κάνει σημαία, την αγάπη τους προς τους τετράποδους αδέσποτους φίλους, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δηλώσει παρόν. Προφανώς απλά το θέμα "πουλάει", τις καλές μέρες.. Καλή η θεωρία και το ρεπορτάζ του καναπέ .Τι λέτε και σεις;

Επίσης, ως και την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν είδα ανάρτηση του εκεί ενημερωτικού μέσου, σχετικά με την συγκέντρωση. Προφανώς στα Ν.Στύρα, αυτές οι εκδηλώσεις συμβαίνουν τόσο τακτικά που πλέον, περνούν απαρατήρητες. Χάρηκα ωστόσο γιατί διάβασα ότι ο Τερλέγκας θα είναι στο πανηγύρι των Κριέζων! Like Terlegas!!

Διάβασα επίσης χθές, απο απόντες, ότι περίπου ήταν 100 άνθρωποι στα Νέα Στύρα εχθές. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα όρασης, μιας και μόνο οι δικοί μου φίλοι που ακολούθησαν ήταν 7 και με εμένα 8. Κάντε τα μαθηματικά μόνοι σας.

Η διαδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 6.30 με παρουσία του κόσμου έξω από την εν λόγω ταβέρνα ενώ η πομπή μεταφέρθηκε έξω από το λιμεναρχείο όπου και έγινε διαμαρτυρία με συνθήματα κατά του ταδε και υπέρ της απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση. Αργότερα η πομπή του κόσμου κατευθύνθηκε παραλιακά, δυτικά προς την Κεφάλα και επέστρεψε στο σημείο 0 μέχρι τις 9.40 όπου επιβιβάστηκαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές στο τελευταίο ferry.

Αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κατοίκων και διαδηλωτών υπήρξαν κατά διαστήματα. Η παρουσία της αστυνομίας διακριτική και αποτελεσματική τις λίγες στιγμές που το πράγμα είχε την τάση να "ξεφύγει". Αργότερα το απόγευμα, ακλούθησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από την επίμαχη ψησταριά.

Χαίρομαι, γιατί έστω και μέρος της νεολαίας των Στύρων ήταν παρούσα, σε αντίθεση με μεγαλύτερες ηλικίες και ανθρώπων. Χαίρομαι και βγάζω το καπέλο στους λιγοστούς ενήλικες, ανθρώπους της περιοχής, που παραμερίζοντας τα χαρακτηριστικά μιας κλειστής κοινωνίας, δήλωσαν παρόν. Δείγμα παιδείας.

Καταλαβαίνω, εν μέρει, την απουσία της Δημοτικής αρχής, ανεξάρτητου παράταξης. Φυσικά αυτό δεν σβήνει τις ευθύνες της, για την μέχρι ώρας έλλειψη οργανωμένης λύσης σχετικά με το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό ζήτημα. Στα Νέα Στύρα είδα και 1,2 ακόμη αδέσποτα σκυλάκια εν ζωή. Πλέον και μετά το αποτρόπαιο αυτό συμβάν, κάποιοι θα πρέπει να εγγυηθούν ότι θα αυτά θα συνεχίσουν να ζουν, χωρίς το φόβο της κλωτσιάς, της καρέκλας και της φόλας.

Μου άρεσε που το λιμάνι των Ν.Στύρων γέμισε από κάθε ράτσας σκυλάκια. Ας μιλήσουμε και λίγο για τους ζωόφιλους, σαν κατηγορία ανθρώπων γιατι τις τελευταιες μέρες δέχτηκαν πολύ λασπη. Σε κάθε κοινωνικό group υπάρχει ποικιλομορφία ατόμων. Δικαιολογώ τον θυμό τους, σε σχέση με το συμβάν γιατί νοιώθω το ίδιο. Υπάρχει δικαιοσύνη και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει. Λέω ελπίζω γιατί ζούμε στην Ελλάδα.

Χθές επίσης, διάβασα ένα αισχρό, προπαγανδιστικό copy-paste από την φ/β σελίδα της Μάγκυ, που προσπαθούσε να αμαυρώσει την δράση τους. Είμαι σίγουρος ότι ακριβώς από κάτω, κάποιοι που ήταν στα Στυρα προχθές, έχουν απαντήσει στους ανεγκέφαλους της παρέας. Αν μετρήσει κανείς όλους όσους μπαίνουν και γράφουν εκεί, είναι χιλιάδες. Δεν είδα χιλιάδες στα Στύρα!! Εννοώ ότι ο καθένας μας, μπορεί να μπει οπουδήποτε και να γραφεί ανοησίες μη δίνοντας λόγο σε κανένα.

Μιλώντας με τους υπεύθυνους της φιλοζωικής "Άργος" της Ερέτριας, μου ανέφεραν ότι υπάρχει και εκεί το ίδιο πρόβλημα. 60 αδεσποτάκια έχει ενα ζευγάρι σπίτι του, ενώ συνολικά φροντίζουν 170. Και στους δικούς τους δρόμους, το πρόβλημα μεγαλώνει συνεχώς! Μόνοι τους θα το λύσουν;

Τέλος θα πω ότι εντυπωσιάστηκα με τους τρόπους τους, όσον αφορα την συμπεριφορά τους, στους δημόσιους χώρους, με τα σκυλάκια τους!! Είναι ψέμα ότι κάθε φορά που κάθε σκυλάκι "τα έκανε", πριν καν τελειώσει, ο ιδιοκτήτης του έτρεχε να καθαρίσει με το ειδικό σακουλάκι τους; Είναι ψέμα ότι λίγο πριν την αναχώρηση τους μάζεψαν από τον περιβάλλοντα χώρο όλα τα σκουπίδια, που είχαν με την παρουσία τους, δημιουργήσει;

Και εκτός από μαρτυρίες ας πω και εγώ την Άποψη μου. Τόσες διάβασα τόσες μέρες.

Κάθετα και οριζόντια ο κύριος τάδε πρέπει να πληρώσει. Και απ ότι βλέπω, αν όντως μπλέξει με ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα πληρώσει. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι κρίμα ένας άνθρωπος σε μια στιγμή να τα καταστρέφει όλα, τον εαυτό του, την οικογένεια του, την δουλειά και τους εργαζομένους του σ αυτήν, ακόμη και πρόσκαιρα τουλάχιστον, τον τόπο του, αλλά μήπως ο εν λόγω Ενήλικας έπρεπε πριν κάνει την ανοησία που έκανε, να τα σκεφτεί όλα αυτά και να τα ζυγίσει; Γιατι να φιλτράρει δηλαδη, πχ ο Χαντζηνικολάου, τα κανάλια και ο κάθε τσαντισμένος διαδηλωτης τα λεγόμενα του;;

ΟΚ πάει το σκυλάκι..Και;;; Tι έμεινε γι αυτόν ρε παιδιά, για να ξεπλύνει με το αίμα του;; Τι κέρδισες "αδερφε";

H πίεση κάθε είδους, στην εποχή μας, αλλά κυρίως η ατιμωρησία, τραπεζιτών, πολίτικων, δικαστικών κτλ. Θα κάνει όλο και πιο "θυμωμένες" τις οργανωμένες δράσεις των κοινωνικών ομάδων. Τον θεωρώ βασικό λόγο για την έκταση που πήρε το θέμα, μετά την φιλοζωική αγάπη, και τον παραδειγματισμό. Γιατί κακά τα ψέματα. Μετά από αυτό που συμβαίνει, ο επόμενος "Καρεκλάκιας" που θα σκεφτεί να κάνει κάτι παρόμοιο, σίγουρα θα αναθεωρήσει.

Όσο για κάποιους παραλληλισμούς του γεγονότος με τα γεγονότα της Γάζας.. Το ένα είναι καθαρά πολιτικό θέμα ενώ το άλλο όπως περίτρανα αποδεδείχθηκε αυτές τις μέρες, κοινωνικό. Ο καθένας ωστόσο την ευαισθησία του, μπορεί να την μετατρέψει σε δράση, ασχολούμενος ενεργά και με κάτι άλλο. .πχ. να γίνει μέλος των κοινωνικών ομάδων που ασχολούνται με τα θέματα που αναδεικνύει και τον απασχολούν.

Και τελικά..Όλοι όσοι σιωπούν, τι πρεσβεύουν; Δεκτές και απολύτως σεβαστές όλες οι τοποθετήσεις και οι απόψεις.

Απορία..

Μιας και το θεμα, το αναπτύξαμε επαρκώς, θα αναφερθω και σε κάτι προσωπικό, το οποιο δημοσεύω, μιας και μόνος μου δεν καταφερα να δώσω απαντηση. Στις έπαφές μου με εκπροσώπους των ζωοφιλικών οργανώσεων, αρχικά, το άκουσμα του επιθετού μου, τους προκαλούσε δυσφορία. Στην πορεία λυνοταν η "παρεξήγηση".. περισσότερα ΕΔΩ

Κώστας Κόλλιας 

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την φιλοξενία σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον γράφοντα.
    Το σημαντικό σε αυτή την ιστορία ήταν το ζωάκι που χάθηκε τόσο βάναυσα.
    Όλοι οι άλλοι που έχυσαν τόσο μελάνι να γράφουν για το ένα και για το άλλο στάθηκαν πραγματικά κατώτεροι των περιστάσεων και έδειξαν την μικροψυχία τους απέναντι σε ένα σκοτωμένο κουτάβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...