Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αλλαγή της πολιτικής προώθησης των αγροτικών προϊόντων


Την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής προώθησης των αγροτικών προϊόντων, με αφορμή τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, θα συζητήσει η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την προσεχή συνεδρίασή της, που θα γίνει στις 30 – 31 Μαΐου. Στη συζήτηση θα συγκεντρωθούν και θα αναλυθούν και τα στοιχεία της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης. Ακόμη θα συζητηθεί η πρόταση της Κομισιόν για χρήση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας, ένα σύστημα «ομπρέλας» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να προσαρμοστεί στην εσωτερική και εξωτερική αγορά για το σύνολο των μέτρων ενημέρωσης και προώθησης.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν στην ενημέρωση που έκανε προς το Ευρωκοινοβούλιο, είναι αναγκαίο να συνοδευτεί η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ από πολιτική προώθησης που να επιτρέπει την αξιοποίηση ολόκληρου του δυναμικού των επιχειρήσεων τροφίμων για να ευνοηθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν που θα συζητηθεί από τους Ευρωβουλευτές, για τη διασφάλιση βέλτιστης ευρωπαϊκής απόδοσης των γενικών εκστρατειών, τη βελτίωση της ευρωπαϊκής προβολής και τη συμβολή στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής εικόνας, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο της χρήσης μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας για το σύνολο των προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης, όπου θα συμπεριλαμβάνονται οπτικά στοιχεία και στοιχεία περιεχομένου. Συγκεκριμένα, θα αναπτύσσονται ενέργειες υπό μια ενιαία «ομπρέλα», για παράδειγμα με τη χρήση ενός συνθήματος, όπως «Οι γεύσεις της Ευρώπης: εγγυημένη ποιότητα». Για να είναι αποτελεσματικό, αυτό το σύστημα «ομπρέλας» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να προσαρμοστεί στην εσωτερική και εξωτερική αγορά για το σύνολο των μέτρων ενημέρωσης και προώθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...