Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Άψογη η φιλοξενία της Ένωσης Ελληνικών Τουριστικώ​ν Επιχειρήσε​ων Λίμνης - Ροβιών


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της αποστολής των Ρώσων - 20 μελών αποτελούμενης από δέκα δημοσιογράφους και δέκα μέλη Χορευτικού Συγκροτήματος - στη Βόρεια Εύβοια, στο Προκόπι, στη Λίμνη στις Ροβιές και στα Λουτρά Αιδηψού, στα πλαίσια του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου  στην Εύβοια.

Η ρωσική αποστολή έφθασε νωρίς το πρωί της Κυριακής (27 Μαΐου) στο Προκόπι, οπού και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη Λίμνη και στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Εκεί ο Προϊστάμενος του Μουσείου Δημήτρης Αποστόλου «Ελύμνιος» τους καλωσόρισε ζεστά σε ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό ιστορίας και λαογραφίας της γραφικής, θαλασσινής Λίμνης.  
Ευθύς αμέσως η αποστολή επισκέφθηκε τις Ροβιές και με την ευγενική - φιλοξενία της Ένωσης Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Λίμνης - Ροβιών, τους παραχωρήθηκε παραδοσιακό γεύμα με τοπικές γεύσεις. 

Τα μέλη της Ένωσης, αν και όπως μας ενημέρωσαν, ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για την αποστολή στη Βόρεια Εύβοια, ετοίμασαν και μοίρασαν στους Ρώσους επισκέπτες με οργάνωση και επιμέλεια φάκελο με πληροφορίες για την περιοχή καθώς και αναλυτικό κατάλογο για τα στοιχεία των καταλυμάτων - μελών της Ένωσης

Η κ. Ρένα Νικήτογλου από το «Katerinas' Bangalows» προσέφερε το γεύμα της αποστολής, επιλέγοντας ελληνικές χαρακτηριστικές συνταγές. Τους καλωσόρισε με τσίπουρο και ντόπιες ελιές αλλά και πλούσια σαλάτα. Ακολούθησαν σουτζουκάκια και μετά μουσακάς. Για γλυκό έφτιαξε γευστικότατη καρυδόπιτα που συνόδευσε με λαχταριστό παγωτό. Το τραπέζι στολισμένο με ανοιξιάτικα λουλούδια ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ενθουσίασε τους επισκέπτες όπως και τα χειροποίητα φαγητά με την εξαιρετική τους γεύση.

Είχε προγραμματιστεί και περίπατος ρομαντική βόλτα στην παραλία αλλά και επίσκεψη στον Πύργο των Ροβιών, όμως η ξαφνική μπόρα μπορεί να άλλαξε τα σχέδια αλλά όχι και την ευχάριστη διάθεση όλων. Σε παρεΐστικό φιλικό κλίμα και γλυκιά ατμόσφαιρα οι Ρώσοι ενημερώθηκαν για την Ιστορία των Ροβιών και του Πύργου, καθώς και για τους τρόπους καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή. Οι επισκέπτες ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία, απόλαυσαν την κουβέντα με τα μέλη της Ένωσης και γεύτηκαν ζουμερά μούσμουλα κατευθείαν από τα δέντρα.

Ήταν κατά γενική ομολογία (και από τις δύο πλευρές) μια υπέροχη συνάντηση και αν δεν υπήρχε πίεση χρόνου οι φίλοι από τη Ρωσία θα παρέμειναν στην περιοχή πολλές ώρες ακόμη. Το ραντεβού ανανεώθηκε την επόμενη φορά με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις από τα μέλη της Ένωσης.

Κλείνοντας την προγραμματισμένη επίσκεψη τους στη Βόρεια Εύβοια, η ρωσική αποστολή το απόγευμα της Κυριακής αναχώρησε για τη κοσμοπολίτισσα Αιδηψό και απόλαυσαν τις μοναδικές - ευεργετικές ιδιότητες του Spa με την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου «9 Queens» στα πανέμορφα Λουτρά.

Η αποστολή αργά το απόγευμα αναχώρησε για την Ερέτρια,  έχοντας άριστες εντυπώσεις από την «μαγευτική» επίσκεψη τους στη Βόρεια Εύβοια.  

Επιμέλεια: Γιώτα Περήφανου

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό την κ. Μαρίνα Βαλλή - όλα τα μέλη της Ένωσης Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Λίμνης - Ροβιών για την πολύτιμη βοήθεια τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...