Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Θανάσης Ζεμπίλης

Σ
ύσκεψη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Στέφανου Γκίκα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Γεωργίου Αλεξανδράκη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά την οποία ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε θέματα για την Π.Ε. Εύβοιας, σχετικά με την αστυνόμευση των ακτογραμμών, την θαλάσσια ανάπτυξη και την γαλάζια οικονομία. 

Ειδικότερα, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής Αλιβερίου και την ενίσχυση σε προσωπικό και πλωτά μέσα των Λιμενικών Μονάδων της Π.Ε. Εύβοιας. 

Επίσης, ο Βουλευτής Εύβοιας αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας έγκρισης των Στρατηγικών Σχεδίων (ΟΛΝΕ) Χαλκίδας και Κύμης, προκειμένου να δρομολογηθούν μεγάλα έργα υποδομών, όπως η μεταφορά του λιμανιού Χαλκίδας. 

Για το σκοπό αυτό υπήρξε επικοινωνία του κ. Γκίκα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας, μέχρι και την έκδοση Π.Δ. 

Επιπλέον, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ενίσχυση και επέκταση των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Κάρυστος-Ραφήνα- Κυκλάδες, Κύμη-Μεστά Χίου-Σίγρι Λέσβου, Πευκί -Βόρειες Σποράδες, όπως επίσης και την επέκταση της σύνδεσης Μαντούδι - Σποράδες και κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Εύβοιας, ώστε να δημιουργηθούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές στο τομέα της γαλάζιας οικονομίας. 

Οι κκ Γκίκας και Αλεξανδράκης ευχαρίστησαν τον Βουλευτή Εύβοιας για την ενημέρωση και δεσμεύθηκαν να εξετάσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τα ζητήματα, που ετέθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...