Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες” στη Χαλκίδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες” στη Χαλκίδα, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του συλλόγου “Ηλιαχτίδα” στις 12 και 13 Οκτωβρίου. 

Η έκθεση παρουσίασε 27 εξαιρετικά φωτογραφικά έργα των συμμετεχόντων του φωτογραφικού εργαστηρίου του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες, οι οποίοι, ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, αναδεικνύοντας την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τη οπτική τους.

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, κατά την εκδήλωση εγκαινίων, υπογραμμίστηκε ότι αυτή η έκθεση δεν είναι μόνο μια γιορτή της καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ένταξης και της κατανόησης των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από τα εκθέματα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών μας και να αντιληφθούν ότι η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει όρια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης προλόγισαν η Δήμαρχος της Χαλκίδας, κα. Έλενα Βάκα, καθώς και οι πρόεδροι των συνεργαζόμενων φορέων, κ. Ιωάννης Κοτρογιάννης και κ. Αναστάσιος Κατσουλάκος. Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής του Νομού Ευβοίας, κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, οι Αντιδήμαρχοι Χαλκιδέων κα. Δήμητρα Σακελαράκη και κ. Ιωάννης Νέζης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Άννα Παππά και κα. Εύη Αγουρζενιτζίδου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, κ. Ευάγγελο Χαϊνά, και στην Αντιδήμαρχο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, κα. Βασιλική Κόντου, για την πολύτιμη στήριξή τους στη διοργάνωση της έκθεσης. Επίσης, ο Δήμος Χαλκιδέων παρείχε τον χώρο για την εκδήλωση και συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της.

Η μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών, καθώς και τα συγκινητικά και ενθαρρυντικά σχόλια που καταγράφηκαν στο βιβλίο επισκεπτών, μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Μέσα από τις φωτογραφίες αναδείχθηκε όχι μόνο η τεχνική και αισθητική επάρκεια των συμμετεχόντων, αλλά και η ιδιότητά τους ως καλλιτέχνες, δημιουργοί και εμπνευστές. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν απλά άνθρωποι με αναπηρία, αλλά κυρίως φωτογράφοι, με έργα που ξεχώρισαν για την καλλιτεχνική τους αξία.

Η έκθεση σηματοδότησε επίσης την έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας μεταξύ του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες και του συλλόγου Ηλιαχτίδα, με στόχο την ίδρυση ενός νέου Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) στη Χαλκίδα, που θα υποστηρίξει άτομα με νοητική αναπηρία και αυτισμό. Η συνεργασία με την Ηλιαχτίδα, καθώς και η δέσμευση για τη σύσταση νέων συνεργασιών με άλλους φορείς, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η ίδρυση του Κ.Δ.Η.Φ. θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, ενισχύοντας την οικονομία, προάγοντας την ισότητα και την αλληλεγγύη, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την παρουσία και τη φωνή των ατόμων με αναπηρία. Ο οργανισμός δεσμεύεται επίσης να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και άλλων δομών που προάγουν τη συμπερίληψη και την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους υποστηρικτές μας, στις τοπικές αρχές και στην ευρύτερη κοινότητα, που βρίσκονται στο πλευρό μας σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Η έκθεση φωτογραφίας αποτελεί ορόσημο, όχι μόνο για τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα, αλλά και για τη συμβολή της στο μεγάλο όραμα της δημιουργίας ενός μόνιμου Κ.Δ.Η.Φ. στη Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...