Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων για τον πλειστηριασμό ΑΜΕΑ στην Χαλκίδα

Ακόμη οικογένεια με παιδί με βαριά αναπηρία πετιέται από το σπίτι της!

Η ΣΕΑΑΝ υποδέχεται αύριο, 22/10 το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με τους ταξικούς φορείς της περιοχής και στηρίζει τις αποφάσεις τους για κινητοποιήσεις ενάντια στην έξωση της οικογένειας με παιδί με 90% αναπηρία, στην Νεάπολη της Χαλκίδας. 

Μία ακόμα οικογένεια που ενώ όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε τις εισφορές της, τις δόσεις του δανείου καθώς και όλα τα απαραίτητα ιδιωτικά κέντρα για θεραπείες, περίθαλψη κλπ για το ανάπηρο παιδί τους ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας, που ενώ και ο ίδιος ο πατέρας βιοπαλαιστής στον τομέα της βιομηχανίας, συνδικαλιστής και καρκινοπαθής από επαγγελματική νόσο, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο! 

Μία ακόμη περίπτωση που έρχεται να προστεθεί στα Θυμαράκια, τα Άνω Πετράλωνα, την Πετρούπολη, την Ελευσίνα την Θεσσαλονίκη και τόσες άλλες οικογένειες που παλέψανε και κάποιες ακόμα παλεύουν για να σωθούν τα σπίτια τους.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Καλούμε αύριο, Τρίτη 22 Οκτώβρη σε διαμαρτυρία στις 11:00πμ στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος) και στις 13:00 έξω από τα γραφεία της CEPAL HELLAS (Λ. Ανδρέα Συγγρού 209, Νέα Σμύρνη).

Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, τους ανάπηρους και τους ταξικούς φορείς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις ενάντια σε μία ακόμη άδικη έξωση, ενάντια σε αυτή την βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργείου Κοινωνικής και Πολιτικής Συνοχής και Οικογένειας, που έχει αφήσει τα κοράκια των funds ανεξέλεγκτα και αρνούνται να πάρουν μέτρα προστασίας για τα σπίτια των ΑΜΕΑ αλλά των υπόλοιπων εργατικών λαϊκών οικογενειών. 

Να ενώσουν τις φωνές τους με την ΣΕΑΑΝ, τους φορείς από την Χαλκίδα αλλά και τις οικογένειες που πλειστηριάστηκαν τα σπίτια τους στην Αττική.

Απαιτούμε:

• Να μείνει η οικογένεια στο σπίτι της οριστικά και να γίνει ένας λογικός διακανονισμός για την αποπληρωμή του δανείου.

• Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις των οικογενειών των ΑΜΕΑ και κάθε φτωχής λαϊκής οικογένειας.

• Να ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους οι οικογένειες των ΑΜΕΑ που πετάχτηκαν στον δρόμο ή να τους παραχωρηθούν με ευθύνη του κράτους άλλα ασφαλή και αξιοπρεπή.

Όλοι στον αγώνα! Κανένας ανάπηρος στον δρόμο!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...