Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την προστασία της Πλατάνας Κύμης

Προχωρά και η αποκατάσταση του «Μυλωνοπούλειου» 
σε συνεργασία με την Ι.Μ. Καρυστίας & Σκύρου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024, τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και επέβλεψε την έναρξη κατασκευής του έργου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ», μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αναστάσιο Βελισσαρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας - Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Βαρδακώστα και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελο Χαϊνά.

Παρουσία του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Νίκου Μπαράκου και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου αρχικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης 5.457.862,71 ευρώ (με ΦΠΑ). Η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί με την ένταξη του έργου στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και συγκεκριμένα στη Δράση: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», που αντλεί πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνεται η ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου. Στη δεύτερη φάση προβλέπεται η κατασκευή των λιμενικών έργων, με έναρξη από τον μόλο με τεχνητούς ογκολίθους στα νότια του έργου και ακολούθως η κατασκευή των κυματοθραυστών και η διαμόρφωση της τεχνητής προσάμμωσης.

Μετά την έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ και αυτοψία στο «Μυλωνοπούλειο» Ίδρυμα Κύμης. Συμφωνήθηκε να συνυπογραφεί προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να αναλάβει η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση και υλοποίηση έργου αποκατάστασης του κεντρικού κτηρίου, ώστε να αξιοποιηθεί για όποια χρήση επιλεγεί, όπως η στέγαση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν και την πρόοδο των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Το έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και υλοποιεί ο Δήμος, ολοκληρώνεται στις αρχές του νέου έτους. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή ωριμάζει μελέτη έργου αποπεράτωσης και διαμόρφωσης αύλειου χώρου για να παραδοθεί λειτουργικό και πάλι στους μαθητές.

Μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Κύμης – Αλιβερίου συμφωνήθηκε ακόμη η προμήθεια τεχνητού χλοοτάπητα για την επισκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Λύκειο - Γυμνάσιο Κύμης. Ακολούθησε επίσκεψη στο Αυλωνάρι, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περίφημης εμποροπανήγυρης.

«Ξεκίνησε ένα έργο που περίμενε χρόνια ο τόπος για την προστασία του παραθαλάσσιου οικισμού της Πλατάνας, αλλά και για την ασφαλή διέλευση επί της επαρχιακής οδού Αυλωνάρι - Οξύλιθος - Πλατάνα - Παραλία Κύμης. 

Για να φτάσουμε εδώ, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 7.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι υπηρεσίες μας επιβλέπουν καθημερινά πλέον την ομαλή υλοποίηση του έργου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Παράλληλα, με την ευλογία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, προχωρούμε μαζί για την αποκατάσταση του “Μυλωνοπούλειου”. 

Ένα ακόμη έργο που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρειά μας, όπως και αυτό της προμήθειας τεχνητού χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Κύμης! Η πρόταση θα έρθει στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο.

»Παρακολουθούμε την πορεία του έργου που έχουμε χρηματοδοτήσει για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης και ευελπιστούμε να στεγάσει σύντομα τους μαθητές.

Απαραίτητη, τέλος, ήταν και μια στάση στο παζάρι του Αυλωναρίου που άνοιξε για μία ακόμη χρονιά τις πύλες του και μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε κοντά στους συμπολίτες μας και να μιλήσουμε για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η δουλειά μας συνεχίζεται με μεθοδικότητα, επιμονή και πολύ μεράκι σε κάθε άκρη της Περιφέρειας μας. 

Αυτός και ο σκοπός της επίσκεψης μας “Προς Ανατολάς” στην πανέμορφη Κύμη, όπου κάποια πολύ σημαντικά έργα στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και βέβαια των υποδομών, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και δίνουν σφυγμό στη ζωή και την πρόοδο του τόπου.

»Καταλυτικός όπως πάντα ο ρόλος της συνεργασίας μας με την τοπική κοινωνία και τους συναδέλφους μας στον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης. 

Καύσιμο μας το χαμόγελο και η στήριξη των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα δε των παιδιών μας για τα οποία στην πραγματικότητα αγωνιζόμαστε».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...