Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Κινητοποίηση το Σάββατο 12/10/24 στη Χαλκίδα

Σάββατο 12/10/24, στις 11:00π.μ. στο Δημαρχείο Χαλκίδας (παραλία Χαλκίδας), παράσταση διαμαρτυρίας για τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια των ειδικών σχολείων για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και του Νοσοκομείου της Χαλκίδας με τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στα ΑΜΕΑ και στους χρόνιους πάσχοντες.

Για να μην αναγκαζόμαστε για σοβαρά προβλήματα να πηγαινοερχόμαστε στην Αθήνα ή να μετακομίσουμε. 

Για το πογκρόμ ενάντια στα ΑΜΕΑ που απολύονται όταν διαγνωστούν με πρόβλημα υγείας, όπως αυτός στην ELVALHALCOR ή τους πετάνε στον δρόμο με τα παιδιά τους με αναπηρία γιατί τους πλειστηρίασαν τα σπίτια τα κοράκια, όπως την οικογένεια με ανάπηρο παιδί στην Νεάπολη.

Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, δεν μπορούν να πηγαίνουν στα σχολεία και να κινδυνεύουν

Τέσσερα ειδικά σχολεία στην Χαλκίδα όλα ακατάλληλα και επικίνδυνα. Το ΕΕΕΕΚ έφυγε από κοντέινερ, ξαναπήγε σε κοντέινερ, το ΕΝΕΓΥΛ σε ακατάλληλο κτήριο πολύ μακριά από την πόλη, στην Ριτσώνα λες και είναι λεπρά τα παιδιά μας και αυτό το κτήριο ακατάλληλο και τα αυτοκίνητα τα αφήνουν 100 μέτρα μακριά και με κρύο και με ζέστη να κάνουν αναρρίχηση για να φτάσουν στο σχολείο. 

Τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς κανείς δεν μας λέει, λες και τα παιδιά μας είναι αναλώσιμα. Το ειδικό Δημοτικό μες στην Χαλκίδα έχει τα χάλια του, ενώ αυτό των Ψαχνών ψάχνουμε αίθουσες για να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας.

Το ΚΕΦΙΑΠ υπολειτουργεί ,έχει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ έχει 100 κλίνες κλειστής νοσηλείας που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ, και ολόκληρη η Στερεά δεν έχει κέντρο αποκατάστασης. Φάγανε οι εταιρείες για να φτιαχτούνε και τρώνε πάλι οι εταιρείες των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης επειδή δεν άφησαν τα ΚΕΦΙΑΠ να αναπτυχθούν.

Να απαιτήσουμε δεσμεύσεις άμεσα για μια σειρά από προβλήματα - παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή.

- Άμεση μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας σε κατάλληλο κτίριο – εγκαταστάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

-Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά.

-Να μην πληρώσει κανένας γονιός για τα αναλώσιμα των σχολείων , να καλυφτούν με ευθύνη των Δημοτικών – περιφερειακών αρχών και του κράτους.

-Να εξασφαλιστεί τώρα η μεταφορά των παιδιών που γι’ αυτά δεν έχει χτυπήσει ακόμη το κουδούνι του σχολείου για να μην αναγκάζονται οι γονείς ακόμα και να παραιτηθούν από την δουλειά τους για να πηγαίνουν το παιδί τους στο σχολείο.

-Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα ειδικά αλλά και γενικά σχολεία

-Να μη συγχωνευτούν σχολεία και τμήματα.

-Όλα τα σχολεία, ειδικά και γενικά, στελεχωμένα με μόνιμους νοσηλευτές και κοινωνικές υπηρεσίες για την εξειδικευμένη υποστήριξη σε παιδιά και γονείς. Απινιδωτές σε όλα τα σχολεία και εξειδικευμένη σχολιατρική υπηρεσία για τα ειδικά σχολεία λόγω της ιδιαιτερότητας της σύνθεσης των μαθητών.

-Δημόσια υψηλής ποιότητας και δωρεάν ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Όχι στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ της εκμετάλλευσης των αναγκών μας. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και να σταματήσει η απαξίωση τους, η μεταφορά του βάρους της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου σε ιδιωτικές δομές που έρχονται να καλύψουν το κενό των ΚΔΑΠ του δήμου.

-Nα στελεχωθεί το ΚΕΦΙΑΠ με το αναγκαίο προσωπικό(λογοθεραπευτές – εργοθεραπευτές -νοσηλευτές – ψυχολόγους- φυσικοθεραπευτές και λοιπό προσωπικό), να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Να σταματήσει η απαξίωση του απο το κράτος για να μπορεί να καλύψει ανάγκες.

Καλούμε όλους τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις δομές για ΑμΕΑ, κάθε φορέα που εμπλέκεται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, τους Συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής – στήριξης της κινητοποίησης.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα “κοράκια” που πλειστηριάζουν σπίτια στα οποία βρίσκονται ΑμΕΑ, όπως το σπίτι στη γειτονιά της Νεάπολης . Αυτή ειναι η καλύτερη απάντηση στους εργοδότες που απολύουν εργαζόμενους επειδή αρρώστησαν όπως του Δημήτρη που δούλευε στην ELVAL.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ- ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΤΣΙΚΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...