Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας: “Απαιτούμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματά μας”

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι. 
Την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήσαμε τη συνέλευση μας, με βασικά θέματα τα προβλήματα της φετινής αγροτικής παραγωγής. 

Όλοι ξέρουμε πως δύσκολα βγαίνουμε πέρα, μας τσακίζει η ακρίβεια όπως και όλο τον κόσμο. Οι αναποδιές στις τιμές, στα προϊόντα, έρχονται η μία πίσω από την άλλη. 

Τα βασικά θέματα που απασχολούν όλους μας, που κρέμονται πάνω από το κεφάλι μας σαν να περιμένουν να μας χτυπήσουν είναι:

Οι σοβαρές ελλείψεις στα αντιπλημμυρικά έργα στους κάμπους της περιοχής μας. Μπαίνει φθινόπωρο, τα ‘χουμε ξαναζήσει, μια πλημμύρα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά πάνω στις ελλείψεις των αρμόδιων αρχών. Τα αποστραγγιστικά στους κάμπους είναι ακαθάριστα, ρεματιές το ίδιο.

Η αγροτική οδοποιία είναι σε άσχημη κατάσταση, ακόμα και με τα μηχανήματα μας δυσκολευόμαστε, έχουμε ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για να συντηρήσουμε ότι μπορούμε μόνοι μας, προσθέτοντας και άλλα οικονομικά βάρη στο είδη εξαντλημένο ταμείο μας

Το πρόβλημα με τους αγριόχοιρους μεγεθύνεται κι άλλο και κανείς δε λέει να πάρει την ευθύνη για να αντιμετωπιστεί. 

Όσο όλοι οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα εμάς η παραγωγή μας καταστρέφεται, πληρώνουμε από τη τσέπη μας την παραγωγή και ούτε μπορούμε να την πάρουμε από το χωράφι, την προλαβαίνουν τα γουρούνια. 

Το ‘χουμε ξαναπεί, αυτό το θέμα δε λύνεται μόνο από μας, με πατέντες, με καλώδια με ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας. 

Θέλει οργανωμένη, συλλογική, επιστημονική αντιμετώπιση με κρατική ευθύνη.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν συνάδελφοι μελισσοκόμοι που τους οφείλονται οι ενισχύσεις για τα περσυνά χαμένα μελίσσια, που με διάφορες αστείες δικαιολογίες και πρβλήματα του συστήματος τους, τους έχουν πετάξει απ’ έξω. Ως πότε?

Εμείς συνάδελφοι όπως έχουμε μάθει να δουλεύουμε καλά τη γη για να ζούμε, έτσι έχουμε μάθει και να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Η συνέλευση μας κατέληξε σε νέο κύκλο ενεργειών και κινητοποιήσεων.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση από κοινού με Δήμο και Περιφέρεια για να θέσουμε τα προβλήματα και να απαιτήσουμε λύσεις

Μένουμε όλοι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοι μας από όλη την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...