Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Δίνουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις στην Δ.Ε.Θ.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, τόσο των ενστόλων την Παρασκευή 6/9/2024, όσο και των εργατικών σωματείων το Σάββατο 7/9/2024, διαδηλώνοντας την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. 

Η αποσάθρωση των εργατικών κατακτήσεων, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, η συστηματική διάλυση του κράτους πρόνοιας, η φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων των εργατικών – λαϊκών οικογενειών σε συνδυασμό με τις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες, κάνουν τη ζωή μας τόσο δύσκολη έτσι ώστε να κρίνεται πλέον η επιβίωσή μας. 

Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που πήραν τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση είναι συνειδητή πολιτική επιλογή και μόνο προσωρινό χαρακτήρα δεν έχουν όπως υπόσχονται!

Η μόνη λύση είναι οργάνωση του αγώνα μας για αντίσταση!

Πυροσβέστριες - πυροσβέστες

Άλλη μια εφιαλτική αντιπυρική περίοδο περνάμε και φέτος με την αλόγιστη εφαρμογή του μέτρου των επιφυλακών που τείνει να γίνει καθημερινότητα, την υπέρ-εντατικοποίηση της εργασίας μας, την καταστρατήγηση των ωραρίου μας με αποτέλεσμα θανάτους συναδέλφων, σοβαρούς τραυματισμούς, σωρεία αναρρωτικών αδειών από υπερκόπωση, και διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού. 

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που είχαν και έχουν όλες οι κυβερνήσεις για την μεταφορά της πυρασφάλειας της χώρας στην τοπική αυτοδιοίκηση με ανταποδοτική λειτουργία, σε Μ.Κ.Ο. κ.α., καθώς και για την εισχώρηση ιδιωτών/επενδυτών στην πυρασφάλεια και στην πυροπροστασία!

Με βάση τα παραπάνω αλλά και οδηγιών της Ε.Ε. για εφαρμογή πολιτικών στην λογική του κόστους – οφέλους, δεν σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται έργα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, δεν γίνονται οι απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση του Π.Σ., των Δασαρχείων, της Πολιτικής Προστασίας κ.α.!

Από την άλλη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών απεμπολώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αποφεύγουν την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των ουσιαστικών και δίκαιων αιτημάτων μας. Αναλώνονται σε ανακοινώσεις πυροτεχνήματα και προβολή διάφορων «κατορθωμάτων» (θεσμοθέτηση της πρόσθετης υπηρεσίας (8ωρα) που η εφαρμογή της έχει φέρει την επιπλέον υπέρ-εκμετάλλευση των συναδέλφων, δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων ρεπό κ.α.) που στόχο έχουν να χρυσώσουν το χάπι.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν εμάς τους πυροσβέστες από τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουμε μαχητικό και μαζικό παρόν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει της Δ.Ε.Θ. στις 6 & 7 Σεπτέμβρη, συσπειρωμένοι με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας για:

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών (εποχικών, Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, Πυροσβεστών, Δασικών Επιχειρήσεων), με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα για όσους πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η πολιτεία και για όσους δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια σε υπηρεσίες με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας και της Δασικής Υπηρεσίας.

· Αναπροσαρμογή της οργανικής δύναμης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού Γενικών Καθηκόντων.

· Κατάργηση του νόμου 4662/2020, και ειδικά στα σκέλη που αφορούν τον κανονισμό μεταθέσεων και το πλαίσιο δικαιολόγησης των προληπτικών επιφυλακών. Θεσμοθέτηση της κλήσης σε επιφυλακή μόνο για την αντιμετώπιση πραγματικού συμβάντος.

· Άμεση θέσπιση του Π.Δ. για τον κανονισμό μεταθέσεων στα πλαίσια της πρότασης που έχει καταθέσει η Ε.Α.Κ.Π. με σχετικό σχέδιο Π.Δ. 12 άρθρων. (βλ. eakp.gr)

· Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Βαρύ - Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό με όρια ηλικίας στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες, και εφαρμογή των προβλεπόμενων ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

· Πλήρη εφαρμογή των θεσμοθετημένων, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Θεσμοθέτηση του Π.Δ. για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα. Τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλο το προσωπικό με ευθύνη του κράτους. Παρουσία ασθενοφόρου με εξειδικευμένο προσωπικό στα συμβάντα.

· Οικονομική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά την διάρκεια Κυριακών και Αργιών, όπως ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και εφάπαξ αποζημίωση όλων των οφειλόμενων ρεπό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...