Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Εύβοιας: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων απο τον καύσωνα

Τις ημέρες αυτές που διανύουμε η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και στην περιοχή της Χαλκίδας, μένοντας μάλιστα πάνω από 40 βαθμούς για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα.

Σε αυτές τις συνθήκες απαιτούμε με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους και με την επίβλεψη των αρμόδιων αρχών, να παρθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για να μην επιβαρυνθεί η υγεία των εργαζομένων, να μην κινδυνέψει καμία ζωή!

Το ζήτημα είναι έντονο και χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα για τους συναδέλφους διανομείς, τους συναδέλφους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.

 - Να ανασταλούν οι διανομές μέσα στον καύσωνα, χωρίς κανένας συνάδελφος να χάσει το μεροκάματό του. Ιδιαίτερα για συναδέλφους που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς κλπ).

 - Να περιοριστούν συνολικά εργασίες που εκθέτουν σε θερμική καταπόνηση τον οργανισμό των συναδέλφων όταν η ζέστη και η υγρασία δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς επίπτωση στο μεροκάματο και τα δικαιώματα των συναδέλφων.

 - Να υπάρχουν συχνά διαλλείματα κατάλληλης διάρκειας, σε δροσερό χώρο ώστε να ξεκουράζονται οι συνάδελφοι που εργάζονται σε κουζίνες, στο σέρβις κλπ. Να υπάρχει συνεχώς με ευθύνη του εργοδότη, στη διάθεση των συναδέλφων πόσιμο, δροσερό νερό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Το σωματείο μας είναι εδώ για να μην βρεθεί κανένας συνάδελφος μόνος του, απέναντι στην εργοδοτική και κρατική αδιαφορία για την υγεία και ασφάλειά του. 

Ενωμένοι, συντονισμένοι, μέσα από το σωματείο μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα! 

Πέρυσι έγιναν κάποια βήματα για την προστασία μας κάτω από την παρέμβαση του σωματείου μας σε χώρους δουλειάς, μαζί με άλλα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο. 

Αυτές τις μέρες σωματεία σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται στην ίδια κατεύθυνση, απαιτώντας το αυτονόητο, να μην κινδυνεύσει κανένας στο μεροκάματό του!

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ!

Απαιτούμε να γίνουν υποχρεωτικά όλα τα μέτρα που τώρα είναι απλές συστάσεις και να νομοθετήσουν και άλλα ειδικά για τον κλάδο μας που χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες. 

Χρειάζεται άμεση ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου ώστε να μπορούν να ελέγχονται όλοι οι χώροι δουλειάς. 

Να εκδοθεί άμεσα Υπουργική Απόφαση που θα δεσμεύει τους εργοδότες για τα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων με απαγόρευση εργασιών από τους 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω.

Κλιμάκιο του σωματείου βρέθηκε την Τρίτη 11 Ιούνη, σε χώρους επισιτισμου , έκανε παρεμβάσεις, συζήτησε με εργαζόμενους. 

Καλούμε κάθε συνάδελφο /σσα να επικοινωνεί με το σωματείο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...