Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Διαδραστικούς πίνακες μπορεί να έχουμε, κλιματιστικά στα σχολεία δεν έχουμε

Βρέχει; Τα σχολεία κλείνουν!
Κάνει κρύο; Τα σχολεία κλείνουν!
Φυσάει; Τα σχολεία κλείνουν!
Έχει καύσωνα; Τα σχολεία κλείνουν!

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης που «δια πάσα νόσο» εφαρμόζει το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση.

Άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας με ευχολόγια και χωρίς να πάρει κανένα μέτρο εξοπλισμού των σχολικών μονάδων, πετάει το μπαλάκι στους δήμους για τη διαχείριση του καύσωνα. Συνυπεύθυνη είναι και η «δημοτική αρχή των έργων» του κ. Ραβιόλου που ένα κλιματιστικό σε 9 χρόνια δεν έχει βάλει στα σχολεία του δήμου μας.

Έτσι, από τη μια οι μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων θα δώσουν πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις αυτές τις μέρες σε αίθουσες χωρίς στοιχειώδη κλιματισμό και από την άλλη οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών άλλη μια φορά θα επιστρατεύσουν τους παππούδες ή θα ψάχνουν που θα αφήσουν τα παιδιά το πρωί.

Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άδεια ειδικού σκοπού, μετ’ αποδοχών, για όσους γονείς χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά στο σπίτι για τις μέρες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά!

Τώρα πρέπει η δημοτική αρχή να διασφαλίσει τον εφοδιασμό με όλα τα απαραίτητα μέσα (πχ ανεμιστήρες δαπέδου) των λυκείων και των γυμνασίων για την απρόσκοπτη διενέργεια των πανελλαδικών και προαγωγικών εξετάσεων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Παρασκευάς δημοτικός σύμβουλος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...