Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Κινητοποίηση για την Κυριακάτικη Αργία πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε στο σούπερ μάρκετ, 
Συντοπίτη/συντοπίτισσα, καταστηματάρχη, Όλοι μας βλέπουμε οι τιμές των προϊόντων στα ράφια να παίρνουν φωτιά, το εισόδημά μας να εξανεμίζεται πριν τελειώσει ο μήνας και οι υποχρεώσεις να μένουν ακόμα στοίβα!

Όλοι μας τσακιζόμαστε από την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, πληρώνουμε πιο ακριβά από τα προηγούμενα χρόνια για να έχουμε την υγειά μας ή για να μορφώσουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. 

Όσοι από εμάς έχουμε ενοίκια ή δάνεια ζούμε με το άγχος πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τη στέγαση της οικογένειάς μας, με την επαγγελματική μας στέγη ή αν μπορούμε να ξεκινήσουμε τη ζωή μας ως νέοι άνθρωποι.

Επίσης και εμείς οι εργαζόμενοι αλλά και κάθε μικρός έμπορος της περιοχής μας έχουμε δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να τα βγάλουμε πέρα, ατομικά. Δοκιμάσαμε τη δεύτερη και τρίτη δουλειά, περισσότερες ώρες δουλειάς και μέρες δουλειάς ή ανοίγματος του μαγαζιού, περισσότερες περικοπές από τη ζωή μας.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά γίνεται όλο και χειρότερη! Κατά παραγγελία πλέον των μεγάλων σούπερ μάρκετ, των μεγάλων εμπορικών, των ομίλων και των πολυκαταστημάτων, με συνοπτικές διαδικασίες η Κυβέρνηση δίνει πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις ώρες της μέρας και όλες τις μέρες της εβδομάδας, για 13ωρη δουλειά! 

Μέτρα που δεν έρχονται να «σώσουν» ούτε τις μικρές επιχειρήσεις, ούτε τους εργαζόμενους αλλά να επιβάλουν τους όρους των ομίλων και των μεγαλεμπόρων. 

Τα δικά τους ταμεία γεμίζουν και να οδηγούν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα έως και λουκέτο μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους εξοντωμένους.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην περιοχή μας για τις Κυριακές σε καλούμε να σκεφτείς:

n Ότι τελικά αυτό που λείπει από εμάς τους εργαζόμενους και επισκέπτες της περιοχής μας δεν είναι ο χρόνος αλλά τα χρήματα για να ψωνίζουμε!!

n Ότι για να την παλέψουμε με τα έξοδα που μαζεύονται βουνό δεν πρέπει να λιώνουμε στην υπερωρία, να στερούμαστε τις οικογένειές μας, τη ζωή μας και να δουλεύουμε Κυριακές αλλά να έχουμε έναν μισθό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας!

n Ότι μαζί εργαζόμενοι, αυταπασχολούμενοι, έμποροι έχουμε ανάγκη να μηδενιστεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, ο ειδικός φόρος στα καύσιμα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, για να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα!

Πόσο ακόμα θα στερηθείς την οικογένειά σου, τους φίλους σου, την κοινωνική σου ζωή για να ανοίγεις Κυριακές, την επόμενη του Πάσχα, της Παναγιάς, την Καθαρά Δευτέρα και κάθε αργία, όπως πολλές φορές γίνεται στην περιοχή μας;

Την ελπίδα, την αισιοδοξία, τη διέξοδο, το γεγονός ότι τα πράγματα μπορούν να είναι αλλιώς, την δείχνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι φοιτητές, οι δεκάδες χώροι δουλειάς και εδώ στην περιοχή μας που διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αύξηση μισθών, προστασία της υγείας κλπ.

Η Κυριακή είναι αργία-δεν θα γίνουμε λάστιχο για να κερδίζουν οι μεγαλέμποροι και οι σουπερ-μαρκετάδες! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Διεκδικούμε :
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλεια
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...