Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Καρύστου στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 η Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου θα κάνει ένα αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας προβάλλοντας την ταινία "Γυναίκα σε πόλεμο" και θα πούμε λίγα λόγια για τον γυναικείο ακτιβισμό.

Υπόθεση: Στο Ρέικιαβικ του σήμερα, η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: ο κόσμος τη γνωρίζει σαν μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κρυφά κηρύξει πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ τόσο μεγάλο που προκαλεί προβλήματα στην Ισλανδική κυβέρνηση. 

Τώρα, και ενώ σχεδιάζει την πιο προκλητική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που τα ανατρέπει όλα στη ζωή της.

Ένα πολιτικό «παραμύθι», μια ανθρώπινη περιπέτεια με ψυχή και σθένος, που θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημασία και το βάρος της ατομικής δράσης απέναντι στην αδράνεια των αρχών αναφορικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στο φόβο του κρατικού Γολιάθ, άραγε, πόσοι Δαβίδ, και μάλιστα γένους θηλυκού, θα μπορέσουν να αντιταχθούν προκειμένου η Φύση να διασωθεί;

Η ταινία έχει αποσπάσει μεταξύ άλλων, το κινηματογραφικό βραβείο LUX επειδή θίγει περιβαλλοντικά θέματα, αναδεικνύει τη γυναικεία δύναμη και τη μητρότητα.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 20:15 στο Γιοκάλειο Ίδρυμα.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...