Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ο Γ. Μαρίνος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Αργά το απόγευμα της παρασκευής ολοκληρώθηκε η περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή του νομού, τον Βασίλη Παπασωτηρίου, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιστιαίας - Αιδηψού και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, στις πληγείσες από τις νέες πλημμύρες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα Λουτρά Αιδηψού, τον Πύργο, το Πευκί, το Ασμήνιο, τις Γούβες και άλλες περιοχές που έπαθαν τεράστιες ζημιές από την πλημμύρα και συζήτησε με τους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας αναδείχθηκε πως ο λαός της Β. Εύβοιας βιώνει γι άλλη μια φορά τις βαριές συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του αστικού κράτους, της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα τα οποία ποτέ δεν έγιναν με μελέτες και παίρνοντας υπόψη την οδυνηρή κατάσταση που διαμόρφωσε η καταστροφική πυρκαγιά του 2021. 

Παρεμβάσεις που περιόρισαν κοίτες ποταμών όπως στο Θερμοπόταμο στα πολυδιαφημισμένα Λουτρά Αιδηψού, που αφού καλύφθηκε για να γίνει πεζόδρομος, η διατομή του ποταμού μίκρυνε, ο εργολάβος με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, άφησε μέσα τις σκαλωσιές από τα καλουπώματα (!!) με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την ήδη μικρότερη διατομή του ποταμού και να υπερχειλίσει κατεβάζοντας τόνους φερτών υλικών και λάσπης. 

Έργα για να οποία ποτέ δεν έγινε ουσιαστική μελέτη όπως στο Νέο Πύργο που τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες και η Δημοτική αρχή μετά την κακοκαιρία Daniel έκανε «αντιπλημμυρικά έργα» βάζοντας μερικούς πλαστικούς σωλήνες μικρής διατομής για να απορροφούν τα βρόχινα νερά που βουλώνουν με το «καλημέρα». 

Την πρώτη μέρα της βροχής πανηγύριζαν ότι δουλεύει το αντιπλημμυρικό και την δεύτερη μέρα πνίγηκαν δεκάδες σπίτια. Έργα που δεν έγιναν ποτέ, όπως στις Γούβες που πνίγηκε όλο το χωριό μέσα στη λάσπη και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Ενώ είναι γνωστό ότι το καμένο βουνό που βρίσκεται στις άκρες του χωριού είναι επικίνδυνο, δυο ολόκληρα χρόνια μετά την πυρκαγιά δεν έγινε καμία παρέμβαση για να προστατευτεί το χωριό. Καμία απολύτως. Καθαρισμοί ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών σε όλη την έκταση του Δήμου, που με ευθύνη της Δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν σε δεκάδες σημεία.

Στη συζήτηση ο Γιώργος Μαρίνος ανέδειξε πως είναι ανάγκη:

Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να ελεγχθούν όλες οι δημόσιες υποδομές (δρόμοι, γέφυρες κ.α.) γιατί πολλά από αυτά τώρα είναι σε επικίνδυνη κατάσταση όπως η γέφυρα στην παραλία του Ασμηνίου που η βάση της είναι επί της ουσίας στον αέρα

Να ληφθούν επείγοντα μέτρα και να οχυρωθούν τα χωριά με σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά

Τώρα να γίνει πλήρης καταγραφή και αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Από δεκάδες κατοίκους των χωριών αναδείχθηκε ότι κυβέρνηση Περιφέρεια και Δήμος, έχουν αφήσει στο έλεος το λαό της Βόρειας Εύβοιας, χωρίς υποδομές, χωρίς αντιπλημμυρική προστασία, χωρίς υγεία, χωρίς οδικό δίκτυο.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε το βασικό δίλημμα. Ο λαός μας να μην συνεχίσει να ανέχεται όλους αυτούς που τον καίνε, τον πνίγουν και μπουκώνουν με χρήμα τους εργολάβους και τους ομίλους και να συστρατευτεί με το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του στους Δήμους και τις Περιφέρειες, με τη Λαϊκή Συσπείρωση για να οργανωθεί η πάλη σε γερή βάση.

Ο Γιώργος Μαρίνος από το χτυπημένο χωριό των Γουβών δήλωσε:

«Το ΚΚΕ βρίσκεται και πάλι δίπλα στο δοκιμαζόμενο από τη νέα πλημμύρα, λαό της Βόρειας. Όλα τα χρόνια με δεκάδες παρεμβάσεις στη βουλή στα υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, με διαρκείς πρωτοβουλίες στηρίζει τα λαϊκά αιτήματα και πρωτοστατεί στον αγώνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει αποφασιστικά τη μάχη την περιφέρεια Στερεάς και τους δήμους της περιοχή, για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Τώρα, είναι ανάγκη η πείρα που συγκέντρωσε ο λαός να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, για την κάλπη στις 8 Οκτώβρη. Στις εκλογές να γίνει η μεγάλη έκπληξη, με αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Μπασδέκη, στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Παπασωτηρίου, στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Γεραλή.»









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...