Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Περιοδεία Μπασδέκη σε πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές στην Β. Εύβοια

Ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση, βρέθηκε το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. 

Επισκέφτηκε το κλιμάκιο Μαντουδίου της Πυροσβεστικής, συνομίλησε με κατοίκους στο Μετόχι και μίλησε σε συγκέντρωση στις Ροβιές. Στην περιοδεία και στην συγκέντρωση συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Νίκος Γεραλής, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι καταστροφές αλλά και οι κίνδυνοι για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων είναι μεγάλοι και δεν είναι αναπόφευκτοι. Κι αυτό δικαιολογημένα προκαλεί την οργή των κατοίκων.

Η κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή του κ. Σπανού και η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη δυο χρόνια τώρα καθησυχάζουν και κοροϊδεύουν το λαό της περιοχής. Έστηναν φιέστες και διαφήμιζαν έργα.

Φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή που στο Μετόχι το αντιπλημμυρικό έργο εγκαταλείφθηκε και έγινε «πλημμυρικό»; 

Που το βουνό υποχωρεί απειλητικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο; Που στις Ροβιές τα φράγματα βάρους δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τις δυο πρώτες βροχές της φθινοπώρου, ενώ σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν; 

Που καταστράφηκαν ο δρόμος που εγκαινιάστηκε φέτος και η γέφυρα που αντικαταστάθηκε φέτος στο λιμάνι Μαντουδίου; Που δεν έχουν καθαριστεί ρέματα και αρδευτικά κανάλια; Που στην Κρύα Βρύση οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν χωρίς ρεύμα και νερό για μέρες, ενώ το ρέμα παρέσυρε ένα σπίτι και χωράφια; Και τόσα άλλα που οι κάτοικοι τα είχαν προβλέψει.

Ή μήπως πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι το κλιμάκιο της πυροσβεστικής όχι μόνο παραμένει υποστελεχωμένο και με οχήματα ακόμα και του 1972!, αλλά επειδή κρίνεται ότι δεν έχει να καλύψει ιδιαίτερες ανάγκες μετά τις πυρκαγιές!, του δόθηκε μεγαλύτερη περιοχή να καλύψει! Αυτή την στιγμή είναι υπεύθυνο για την περιοχή από τα Βασιλικά μέχρι τον Λιμνιώνα, έχει δηλαδή στην ευθύνη του το μεγαλύτερο κομμάτι του άκαυτου δάσους στην Εύβοια. Ενώ με τις πλημμύρες έπρεπε να απεγκλωβίσει κατοίκους, να αντλήσει νερά κα.

Για αυτό λέμε ότι η σημερινή, όπως και η προηγούμενες κυβερνήσεις, η περιφερειακή και η δημοτική αρχή έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Καλούμε το λαό της περιοχής να μετατρέψει τη δίκαιη οργή του σε διεκδίκηση για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Άλλωστε μόνο από τους αγώνες του λαού «ιδρώνει το αυτί τους» όπως αποδείχτηκε και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Καλούμε το λαό της περιοχής να σκεφτεί ποιον θα έχει την επομένη των εκλογών στο πλάι του, να πολλαπλασιάσει τους αγωνιστές εκλεγμένους. Να ενισχύσει την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια. 

 Η θερμή υποδοχή του λαού της περιοχής στις συναντήσεις μας, η μεγάλη ανταπόκριση του στις συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στις Ροβιές, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι στις 8 Οκτώβρη θα ανθίσουν τα κόκκινα γαρίφαλα του αγώνα και της ελπίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...