Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Την Κυριακη ψηφίζουμε με αξιοπρέπεια

Οι πραγματικές φιλίες και οι συγγενικές σχέσεις θα παραμείνουν. Το προσωπικό συμφέρον είναι προσωρινό. Η υποβάθμιση της περιοχής μας, της ποιότητας ζωής εμάς και των παιδιών μας θα είναι μόνιμη!!!

Συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές ,ως ενεργοί πολίτες, για να ακουστεί μια διαφορετική φωνή, με στόχο το παρόν και αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, να δείξουμε ότι υπάρχουν αντιστάσεις στην κοινωνία. 

Καταγγέλλουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια λάθος νοοτροπία που καλλιεργείται πολλά χρόνια στον δήμο Καρύστου, που πάει τον τόπο πίσω και κρατάει την κοινωνία μακριά από την πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη 
.
Συμμετέχουμε για να υψώσουμε τείχος αντίστασης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εδώ και χρόνια ,με όρους αποικιοκρατικούς, επιτίθενται στην Καρυστία με σκοπό το κέρδος τους σε βάρος της φύσης και της ζωής μας.

Οι ΑΠΕ ρημάζουν τα βουνά μας με τη φύση τους, τις πηγές τους, την αρχαιολογική κληρονομιά και τις παραδοσιακές χρήσεις γης. 

Οι πειραματικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας απειλούν 5 περιοχές του δήμου μας . 

Το σχεδιαζόμενο βιομηχανικό πάρκο ιχθυοκαλλιεργειών θα καλύψει χιλιάδες στρέμματα στον Νότιο Ευβοϊκό, από Μαρμάρι, Στύρα Αλμυροπόταμο, μια τεράστια θαλάσσια έκταση μαζί με την καταστροφή των παραλιών μας κόντρα στις κούφιες εξαγγελίες για τουριστική ανάπτυξη. Καταστροφική συνέπεια όλων αυτών είναι η καταστροφή του περιβάλλοντός μας, η αδυναμία σύμμετρης ανάπτυξης των χρήσεων γης, η μείωση της αξίας της περιουσίας των κατοίκων σε όλη την παράκτια ζώνη του Δήμου.

Μαζί με τους συμπολίτες μας, τους τοπικούς συλλόγους και συλλογικότητες αντισταθήκαμε και θα συνεχίσουμε, όλοι όσοι ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας και του αγαπημένου μας τόπου.

Η απαξίωση της περιοχής είναι ήδη πραγματικότητα, η δήθεν ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ και ούτε πρόκειται να έρθει με αυτές τις πολιτικές .

Τα τελευταία χρόνια για τον τόπο μας ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα.

Πώς μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν:

-Δεν υπάρχουν δουλειές για τους νέους ανθρώπους, αλλά μόνο περιστασιακή απασχόληση; ( πού είναι οι πολλές θέσεις εργασίας που κάποτε υπόσχονταν οι ΑΠΕ ;;;).

-Όταν η απειλή της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου έχει ήδη ξεκινήσει, χάνουμε συνεχώς δημόσιες υπηρεσίες, υποκαταστήματα Τραπεζών, το υποθηκοφυλακείο, κλείνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, απειλούνται τα παραδοσιακά επαγγέλματα(η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία κ.α.).
-Όταν η συγκοινωνιακή σύνδεση με Χαλκίδα και Αθήνα οδικώς είναι σχεδόν ανύπαρκτες;

-Όταν έχουν μειωθεί τόσο τα δρομολόγια του καραβιού κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία μάς έχει εντάξει στην κατηγορία της άγονης γραμμής, και σύντομα θα μας βάλουν στην κατηγορία της ανύπαρκτης γραμμής…(λόγο χαμηλής επισκεψιμότητας)

-Όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ δεν καλύπτει όλα τα δρομολόγια του καραβιού χειμώνα καλοκαίρι;;; Αν είναι αδύνατο για την ιδιωτική πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ, ας το κάνει ο δήμος με δημοτική συγκοινωνία όπως γίνεται σε πολλά μέρη. 

Θα ήταν μεγάλο κέρδος για τον τόπο η δυνατότητα επισκέψεων της πόλης ως μονοήμερη εκδρομή με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές να γίνουμε προορισμός για όλο τον χρόνο, και όχι με τουριστική περίοδο των 40 ημερών…..

Ο λαός της Νότιας Καρυστίας ΔΕΝ είναι όπως τον παρουσιάζουν οι ειδικοί των ΑΠΕ που συντάσσουν εκθέσεις κατά παραγγελία των αφεντικών τους .

Ο απλός κόσμος, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς, ο επιχειρηματίας, ο κάθε μεροκαματιάρης και ο ελεύθερος επαγγελματίας που έδωσε μόνος του αγώνα ενάντια στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, παληότερα τους αγώνες ενάντια στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου, πιο πρόσφατα στο να κρατήσει το Νοσοκομείο μας. 

Σήμερα είμαστε σε επαγρύπνηση να ανατρέψουμε την προσπάθεια απαξίωσης του Νοσοκομείου και την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας. 

Οι επιτήδειοι παραπλανούν διαρκώς τον λαό αλλά πριν να είναι πολύ αργά, ο λαός θα πρέπει με την ψήφο του στις 8 Οκτώβρη να βάλει τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Στις δημοτικές εκλογές πρέπει να δώσουμε το μήνυμα σε αυτούς που απαξιώνουν τον τόπο, παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της Καρυστίας πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς τη συμμετοχή του απλού πολίτη.

Δείτε το πρόγραμμα μας και τους υποψηφίους μας στο www.dynami-elpidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...