Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Ο Δήμαρχος απών και οι Αντιδήμαρχοι απροετοίμαστοι για λύσεις

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου... Ο Δήμαρχος απών και οι Αντιδήμαρχοι απροετοίμαστοι για λύσεις, αλλά έτοιμοι για την υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη "διπλή" συνεδρίαση της Τετάρτης 18/9 που περιελάμβανε τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής και τακτική συνεδρίαση.

Παρότι έγκαιρα είχαμε ενημερώσει για τα σοβαρά ζητήματα που θέσαμε στη συνεδρίαση για συζήτηση και ενημέρωση ή λήψη απόφασης, είτε δε δόθηκαν απαντήσεις είτε υπήρχε αντιστροφή της πραγματικότητας από τους Αντιδημάρχους. 

Καταγράφουμε ενδεικτικά μόνο ορισμένες από τις ανεκδιήγητες στιγμές της συνεδρίασης…
  • · Για τα προβλήματα των σχολείων οι Αντιδήμαρχοι που ανέλαβαν να απαντήσουν μας καθησύχασαν πως η κυβέρνηση «αξιολογεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες και θα τοποθετήσει εκπαιδευτικούς στη 2η φάση προσλήψεων αναπληρωτών», ότι χρέη σε προμηθευτές δεν υπάρχουν, ότι ελλείψεις σε αναλώσιμα δεν υπάρχουν, ότι τα αναλώσιμα που ζητούνται από τους γονείς (χαρτί, κλπ) είναι πρωτοβουλία των διευθυντών των σχολείων, ότι στα σχολικά κτήρια δεν υπάρχουν τα προβλήματα που καταγράψαμε και καταθέσαμε αναλυτικά! Όλα πάνε ρολόι στα σχολεία λοιπόν… αλλά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι στον κόσμο τους και δεν το έχουν καταλάβει!
  • · Για το πρόβλημα με τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή επέκτασης του ξενώνα ΑμεΑ «ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ» δε δόθηκε καμιά απάντηση και το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση, καθώς ο Δήμαρχος που το έχει αναλάβει προσωπικά απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Τόσο σύνθετο ζήτημα που δε μπορούσε να δώσει απάντηση κανείς από τους Αντιδημάρχους που ήταν παρόντες!
  • · Για την ανάγκη συντήρησης και αναβάθμισης του Γηπέδου Καρύστου η αρχική απάντηση του Αντιδημάρχου που ανέλαβε να απαντήσει ήταν ότι «αυτά έχουν γίνει». Μετά το ερώτημα αν το Γήπεδο έχει τσιμεντένια εξέδρα, αποδυτήρια, γυμναστήριο, ιατρείο και υποδομή για τα αθλήματα του στίβου η απάντηση ήταν ότι «ο στίβος δε χωράει πια»!
  • · Για την ανάγκη παράτασης της αποπληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης/αποχέτευσης ώστε να μην υπάρχουν προσαυξήσεις λόγω της καθυστερημένης παράδοσής τους, η απάντηση ήταν ότι «ξέχασαν να ρωτήσουν την οικονομική υπηρεσία πώς μπορεί να γίνει» παρότι το αίτημα από μέρους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχει υποβληθεί από το τέλος Ιούλη!
Η στάση αυτή δεν φανερώνει μόνο την απαξίωση προς το δημοτικό συμβούλιο και τον κόσμο που προσήλθε για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, αλλά κυρίως την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σειρά τομείς της καθημερινότητας. Προβλήματα που δημιουργεί η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά και η ανοχή/συνενοχή της δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να επιμείνουμε στη διεκδίκηση λύσεων τόσο στα παραπάνω όσο και σε κάθε ζήτημα που απασχολεί τις λαϊκές οικογένειες του τόπου μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...