Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην κεντρική και βόρεια Εύβοια από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην κεντρική και βόρεια
Εύβοια, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias και οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλη την περιοχή.

Σημειώνεται πως έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μάλιστα με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα για περίπου 12 ώρες προκάλεσε κατολισθήσεις και χειμμάρους, κομμένους δρόμους, πλημμυρισμένα σπίτια. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε επίσης μεγάλους όγκους λάσπης που κατέληξαν στην θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα, ενώ τις τελευταίες 6 ώρες που βρέχει ακατάπαυστα έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 150 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα.

Ροβιές και Λίμνη είναι οι περιοχές που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από Ψαχνά προς Προκόπι και Μαντούδι, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία σε Μαντούδι, Λίμνη και Αγία Άννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...