Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Ιστιαίας - Αιδηψού: Έστω και τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού!

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει οδηγήσει σε σημαντικές καταστροφές, θέτοντας σε κίνδυνο την περιοχή μας, σχεδόν σε όλη την έκταση του Δήμου. 

 Το πρωί έγιναν καταστροφές και πλημμυρικά φαινόμενα στα Λουτρά Αιδηψού, υπερχείλισε ο Θερμοπόταμος, στα Ήλια, τώρα έχει πλημμυρίσει το Πευκί, η Ιστιαία είναι σε σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση, ο Πύργος και οι Ωρεοί ξαναπλημμύρισαν. 

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, καλλιέργειες καταστρέφονται, συγχωριανοί μας προσπαθούν με ότι μέσα διαθέτουν να καθαρίσουν φρεάτια ακαθάριστα, να προστατέψουν το βιός τους, άνθρωποι κινδυνεύουν (ήδη έγιναν απεγλωβισμοί). 

Όλη η περιοχή από το Πευκί έως την Αιδηψό είναι αποκομμένη οδικώς από την υπόλοιπη Εύβοια καθώς ο δρόμος προς Πευκί έκλεισε, το τμήμα Βουτάς – Ροβιές είναι κλειστό, το τμήμα Ροβιές Αιδηψός επίσης στο ύψος των Ηλίων. Η υπόλοιπη Βόρεια Εύβοια είναι επίσης αποκομμένη προς Χαλκίδα στο Προκόπι.

Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος έχουν την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που ζούμε και που αποτελεί προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Βρέχει μόλις από τις 4 τα ξημερώματα και ήδη όλοι επικαλούνται τα τεράστια φαινόμενα, την κλιματική κρίση, όλοι έμαθαν τα χιλιοστά βροχής, τόσα στην Ιστιαία, τόσα στον Πύργο, στην Αιδηψό κ.ο.κ.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΔΑΣΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ, ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΙΛΑΝΕ;;

Έστω και τώρα απαιτούμε να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, να προστατευτούν λαϊκές περιουσίες. Να εξασφαλιστεί με κάθε δυνατό μέσο η διακομιδή ασθενών όπου υπάρξει ανάγκη. Να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Να εξασφαλιστούν όλα τα μέσα για την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των ζημιών όταν υποχωρήσει η κακοκαιρία.

Βασίλης Παπασωτηρίου, Υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Θανάσης Καμαράτος
Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
Μαρία Ραχιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...