Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Σχόλιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Β. Εύβοια

Το αφήγημα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Ιστιαία και την Αιδηψό περί «στήριξης της Βόρειας Εύβοιας» καταρρέει στην σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο λαός της Βόρειας Εύβοιας.

Επί της ουσίας επανέλαβε το περιβόητο «σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», με το οποίο συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και έχει απορριφθεί από το λαό της Β. Εύβοιας και τους αγώνες του.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη Βόρεια Εύβοια αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού και για αυτό δε χωρά την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της περιοχής που βρίσκονται χωρίς μέσα και προσωπικό, τη στελέχωση του ΕΚΑΒ για να μη θρηνούμε νεκρούς όπως τα τελευταία σε Ν. Μάκρη, Κω και Χαλκιδική και τα προηγούμενα εδώ στη Β. Εύβοια. 

Δεν περιλαμβάνει στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων που παραμένουν χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις, ενώ οι μελισσοκόμοι και οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν δεχθεί σχεδόν καμία ενίσχυση.

Δεν περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση που να αντιστοιχεί στο ύψος της ζημιάς για τις καμένες κατοικίες και επιχειρήσεις προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μπορούν να τις ξαναφτιάξουν, ενώ περιλαμβάνει κάθε λογής «γραφειοκρατικών» διαδικασιών δυο χρόνια σχεδόν μετά την πυρκαγιά.

Αντίθετα, η στήριξη για την οποία επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνει εκατομμύρια επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις για εκτέλεση έργων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, στις μελλοντικές επενδύσεις των επιχειρηματιών στην περιοχή, και κυρίως στα μεγάλα ξενοδοχεία που ενισχύθηκαν αδρά τη στιγμή που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους της περιοχής ήλιο με ήλιο, βγάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην πλάτη τους. 

Ακόμα και οι εξαγγελίες για την περίφημη οδική σύνδεση Βόρειας με την Κεντρική Εύβοια, που αποτελεί αίτημα του λαού της περιοχής εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κοροϊδία, προσπάθεια εξαπάτησης καθώς είναι ένα έργο που ακόμα δεν έχει γίνει μελέτη για το σύνολο του. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» όπως λέει και ο λαός…

«Μόνο ο λαός σώζει το λαό» όπως έχουν αποδείξει στην πράξει οι Βορειοευβοιώτες. 

Ότι κατέκτησε ο περήφανος λαός της Βόρειας Εύβοιας, τα όσα ελλιπή μέτρα στήριξης κατάφερε να αποσπάσει ο λαός μας, όπως το πρόγραμμα απασχόλησης των ρητινοκαλλιεργητών – δασεργατών και τις όποιες αποζημιώσεις, οφείλονται στον σημαντικό αγώνα του λαού της περιοχής. 

Στον ανυποχώρητο αυτό αγώνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στον οποίο το ΚΚΕ είναι μπροστά με όλες του τις δυνάμεις.

Στις εκλογές στις 25 Ιούνη, τα σημαντικά ποσοστά του ΚΚΕ στην Βόρεια Εύβοια χρειάζεται να αυξηθούν κι άλλο, να γίνει το άλμα με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στη βουλή, για κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια, για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...