Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Γ. Μανώλη για τις γυναίκες

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Γιάννη Μανώλη, στο ξενοδοχείο GALAXY στην Κάρυστο, με τίτλο «Η συμμετοχή της γυναίκας σε θέσεις ευθύνης»
.

Την εμπειρία της από την μακροχρόνια συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς και τις γυναικείες οργανώσεις μετέφερε στο Καρυστινό κοινό η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και Πρόεδρος του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η οποία αναφέρθηκε και στη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει για την προώθηση της ισότητας των φύλων ο επί 7 χρόνια στενός της συνεργάτης στην UNESCO Γιάννης Μανώλης. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε μία διαπρεπής νέα γυναίκα, η Μαρία Σαραντοπούλου, η οποία έχει διατελέσει η νεότερη Υπεύθυνη Τύπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. 

Ως Communication & Public Affairs Manager στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, θέση που κατέχει τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους τρόπους στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αναφέροντας ότι υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης που μπορούν να ενισχύσουν επιχειρηματικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες. 

Έπειτα, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Χιδίρογλου μετέφερε την εμπειρία του από τα media και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο χώρο.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου ανέπτυξε την στρατηγική για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ και τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Ειδικότερα, ο Γιάννης Μανώλης κατέθεσε τις εξής προτάσεις:
  • - Δημιουργία Κέντρου Γυναικών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
  • - Δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης για χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ευρύτερη στήριξη της γυναίκας.
  • - Ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Στύρα.
  • - Ενίσχυση του Παιδικού Σταθμού Καρύστου και περαιτέρω στελέχωση με νέες εργαζόμενες.
  • - Ενίσχυση και αναβάθμιση του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου όπως και κάθε συλλόγου που αναδεικνύει τον ρόλο των γυναικών και τις αξίες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Έφη Ντίνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...