Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Γεωργίου Λιχάδας, στο ΕΠΑλΘ 2014-2020

Έπειτα από συνεργασία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, υπεγράφη η ένταξη της Πράξης: «ΜΙΚΡΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΧΑΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΧΑΔΑΣ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.276.000,00€ και αφορά στην κατασκευή των αναγκαίων έργων ολοκλήρωσης στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας στη Βόρεια Εύβοια που ανήκει στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.
Η ολοκλήρωση των έργων είναι αναγκαία για την παροχή ασφαλών συνθηκών ελλιμενισμού καθώς και την άρτια εξυπηρέτηση των αλιέων της περιοχής, αλλά και των διερχόμενων αλιευτικών σκαφών που προσεγγίζουν στην περιοχή, δεδομένου ότι ο ευρύτερος θαλάσσιος χώρος του Βόρειου Ευβοϊκού αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα αλιευτικά πεδία της χώρας, στον οποίο δραστηριοποιούνται σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας.

Ενδεικτικά αναφέρονται συνοπτικά οι σημαντικότερες εργασίες:

· κατασκευή νέου τμήματος προσήνεμου μώλου κατ’ επέκταση του υφιστάμενου μήκους 109 μ. και πλάτους 5 μ., διπλού λιθεπενδεδυμένου μετώπου.

· Εκσκαφές του θαλάσσιου πυθμένα για τη διαμόρφωση επιπέδων θεμελίωσης.

· Κατασκευή ανωδομής στον μώλο και επίστρωσης δαπέδου.

· Εξοπλισμός κρηπιδωμάτων με μεταλλικά εξαρτήματα, δέστρες, προσκρουστήρες και ανοξείδωτοι κρίκοι πρόσδεσης.

· Πλήρης κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου περιλαμβάνονται φωτιστικά σώματα με βραχίονα και λάμπες τύπου LED.

· Εγκατάσταση συστημάτων πυρόσβεσης και κιβώτια ηλεκτρικών και υδραυλικών παροχών στα ελλιμενιζόμενα επαγγελματικά σκάφη.

· Εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, για την αποκατάσταση της παλαιωμένης υποδομής.

· Προμήθεια και εγκατάσταση των αυτόματων Πυρσών Ναυσιπλοΐας.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων στο αλιευτικό καταφύγιο θα μπορούν να ελλιμενιστούν 60 αλιευτικά επαγγελματικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...