Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας:Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας για τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)

Με τις παρεμβάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας (6/10/2022) οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γρανέττα Τσιβίκα και Βαγγέλης Σταματούκος τόνισαν την ανάγκη «να μπει τέρμα στην κοροϊδία και την ταλαιπωρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Να ολοκληρωθεί άμεσα η μετεγκατάσταση στο τάγμα πεζοναυτών και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση, νέας, σύγχρονης σχολικής μονάδας για τη στέγαση τους».

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις των Γρ. Τσιβίκα και Β. Σταματούκου στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Η προσωρινή μετεγκατάσταση των ΕΕΕΕΚ έχει μετατραπεί σε σήριαλ διαρκείας, από το Δεκέμβρη του 2020, όποτε και άρχισαν οι διαδικασίες από τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια.

Αρχικά υπήρχε πρόβλημα στην έγκριση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να δοθεί το τάγμα πεζοναυτών, κατόπιν προέκυψε η απόρριψη των μελετών εγκατάστασης των κοντέινερ στο συγκεκριμένο χώρο. 

Σήμερα ερχόμαστε να συγκροτήσουμε επιτροπή ακαταλληλότητας του χώρου που στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ , πολλά χρόνια μετά της ακαταλληλότητάς του! 

Τα παιδιά φιλοξενούνται σε κοντέινερ προσωρινά, από το 2007! Η ουσία είναι, πως αδικαιολόγητα έχει καθυστερήσει όχι μόνο η μετεγκατάσταση σε νέα κοντέινερ στο τάγμα πεζοναυτών, αλλά και η οριστική μετεγκατάσταση σε νέες σύγχρονες υποδομές με όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που υπηρετείται όμως από τη δημοτική αρχή, σημερινή και προηγούμενες. Πολιτική που στερεί τη χρηματοδότηση και προώθηση έργων που σχετίζονται με λαϊκές ανάγκες και ταυτόχρονα δίνει απλόχερα επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και δις ευρώ στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Πόσο υπομονή να κάνουν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά τη στιγμή που οι υπάρχουσες υποδομές είναι επικίνδυνα ακατάλληλες για την ασφάλειά τους;

Άραγε αν χρειάζονται το λιγότερο δυο χρόνια για να μπουν πάλι σε κοντέινερ πόσο θα χρειαστεί για να μπουν στο σχολείο που πραγματικά χρειάζονται;»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλκίδας
Γρανέττα Τσιβίκα
Βαγγέλης Σταματούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...