Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Η "Δυναμική Πρωτοβουλία" του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού για την μεταφορά των σκουπιδιών άλλων Δήμων της Εύβοιας στην Ιστιαία

Αν και ο δήμαρχος κος Κοτζιάς δράττεται κάθε ευκαιρίας να διαφημίσει τις ιστορικές του γνώσεις χάριν εντυπωσιασμού και αν και είναι έκδηλη η αρχαιολατρεία που τον διακατέχει, προφανώς αγνοεί το νόημα της φράσης «ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς», την οποία μια άδηλη Σπαρτιάτισσα αναφώνησε κάποτε στον γιο της. 

Έτσι, ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο της λιποταξίας και της άτακτης φυγής από τη μάχη υποβάλλοντας την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ σε μια κρισιμότατη στιγμή.

Λίγες μέρες πριν υποβάθμιζε το πρόβλημα ενώπιον των δημοτικών συμβούλων επιπλήττοντας τον πρόεδρο του συμβουλίου, ο οποίος ενημέρωνε το σώμα ότι- εξ' όσων γνωρίζει- ένα ποσοστό σκουπιδιών από άλλους δήμους της Εύβοιας θα καταφθάσει στο κύτταρο της Ιστιαίας. 

Ο δήμαρχος, λοιπόν, διαβεβαίωσε την Παρασκευή το σώμα ότι δεν πρόκειται να έρθουν καθόλου σκουπίδια στον δήμο και πως πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του θα ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. 

Τον είδαμε όμως να διαλαλεί σε sites και κανάλια την παραίτησή του προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την ήττα και την ανεπάρκειά του και να ηρωοποιηθεί την στιγμή που άφησε τον Δήμο μας χωρίς εκπροσώπηση και φωνή στο διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ.

Εκφράζουμε ως παράταξη την θλίψη μας και την απογοήτευσή μας για αυτή την τραγική και απαράδεκτη απόφασή του, η οποία έθεσε τον Δήμο μας στο περιθώριο των εξελίξεων και κατέληξε με την στέψη της Ιστιαίας σε βασίλισσα των σκουπιδιών, καθώς τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών αναμένονται να καταφτάσουν εντός των ημερών στον ήδη ρημαγμένο από τις φυσικές καταστροφές τόπο μας. 

Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν κατά την θητεία της κας Ευσταθίου είχαν κληθεί οι πολίτες σε λαϊκή διαβούλευση, είχαν βγει συλλογικές αποφάσεις κατόπιν αγαστής συνεργασίας και επικοινωνίας με τον φορέα και το ενδεχόμενο μεταφοράς αποβλήτων από άλλους δήμους είχε αποφευχθεί.

Άραγε, τι να κάνουμε τώρα; Να εμπιστευθούμε την καλαισθησία του δημάρχου και να ελπίσουμε ότι θα μετατρέψει τους τόνους σκουπιδιών σε έργο τέχνης και αξιοθέατο που θα καλούνται να θαυμάσουν οι επισκέπτες μας υπό την συνοδεία κλασικής μουσικής; 

Ο καλός στρατηγός είναι εκπαιδευμένος για την μάχη, που μπορεί να μην έρθει ποτέ. Όταν έρθει, όμως, πρέπει να είναι εκεί και να βγει μπροστά!

Η παραίτηση του κου Κοντζιά καταδεικνύει την ανικανότητά του στη διαχείριση κρίσεων και στη διαπραγμάτευση των συμφερόντων του Δήμου. 

Ας πάψει να αναλώνεται σε φωτογραφίσεις στα παρτέρια του δήμου, ας αναλάβει τις ευθύνες και τα ουσιαστικά καθήκοντά του ώστε να μην τον θυμόμαστε ως αυτόν που με την απραξία και την αδράνειά του μετέτρεψε τον τόπο σε απέραντο σκουπιδότοπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...