Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσκληση Κοινοτικού Συμβουλίου Νέων Στύρων - Συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην εγκατάσταση νέων τεράστιων, ανεμογεννητριών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, στις 11πμ, στο CAFÉ AKTEON, στην παραλία Νέων Στύρων, και για την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ σχετικά με:

1. την εγκατάσταση νέων πρόσθετων, τεράστιων, ανεμογεννητριών, 250 μέτρων ύψος, στα όρια των χωριών και των οικισμών μας,

2. τον υποσταθμό συγκέντρωσης ρεύματος δίπλα στα χωριά μας,

3. την εγκατάσταση νέων πλωτών φωτοβολταϊκών σταθμών, στον Ευβοϊκό, που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στην κοινότητά μας (στην αρχή πιλοτικά στο Τηγάνι, κοντά στο Δήλησο).

Εξαιτίας αυτών των αρνητικών και ραγδαίων εξελίξεων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέων Στύρων, με ομιλητές από τον ΣΠΠΕΝΚ Καρύστου, διοργάνωσε, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, πολυπληθή συγκέντρωση στο Ρεούζι (Ζωοδόχο Πηγή), προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Δ.Ε. Στυρέων για τα παραπάνω θέματα που μετατρέπουν οριστικά την περιοχή μας σε βιομηχανική ζώνη.

Επίσης, έγινε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους κατοίκους - οικιστές για όλες τις νομικές ενέργειες των συλλόγων του Δήλησου και του Νημποριού, σχετικά με τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ 

α) ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (30-9-2022) εναντίον της ΡΑΕ ΚΑΙ β) ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (25-1-2022) για την Έγκριση Αδειοδότησης Περιβαλλοντικών Όρων από το ΥΠΕΝ του αιολικού σταθμού στην περιοχή μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέων Στύρων, πρόσφατα, έλαβε ομόφωνα την απόφαση, να συγκεντρωθούν ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στην εγκατάσταση άλλων ανεμογεννητριών (στη στεριά ή τη θάλασσα) και υποσταθμών στην ευρύτερη περιοχή μας και στην εγκατάσταση Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών, στην κοινότητα Νέων Στύρων. 

«Δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε την βιομηχανοποίηση των χωριών και των οικισμών του τόπου μας».

Οι υπογράφοντες μπορούν να είναι όλα τα μέλη των οικογενειών όλων των κατοίκων, οικιστών, οικοπεδούχων, αγροτικών, επιστημονικών και όλων των άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Κοινότητα Νέων Στύρων, στην ευρύτερη περιοχή Δ.Ε. Στυρέων και του Δήμου Καρύστου. 

Επίσης, μπορούν να υπογράψουν, μετά από σαφή και πλήρη ενημέρωση τους και μη μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας, εφόσον συμφωνούν απόλυτα με τα παραπάνω, και έχουν οποιοδήποτε έννομο συμφέρον στην περιοχή.

Στην ενέργεια αυτή έχουν ήδη υπογράψει ο Δήμαρχος Καρύστου, κ. Ραβιόλος και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρύστου, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο ΔΣ 14-9-2022, και προσδοκούμε να συγκεντρωθεί ο μέγιστος αριθμός υπογραφών με σκοπό την πίεση σε πολιτειακούς παράγοντες ή οπουδήποτε αλλού κριθεί σκόπιμο.

Σημείωση: Ο αύξοντας αριθμός (α/α) θα συμπληρωθεί από τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέων Στύρων και περιμένουμε την άμεση και ταχύτατη ανταπόκρισή σας(!), εάν είναι δυνατόν μέχρι 2-10-22, για να συμπληρωθούν οι καταστάσεις από τους κατοίκους της περιοχής μας. 

Σας παρακαλούμε, όσοι δεν μπορείτε να παρευρεθείτε την Κυριακή 2-10-22, 11πμ, στο Ξενοδοχείο ΑΚΤΕΟΝ, λιμάνι Νέων Στύρων, να εκτυπώσετε την κατάσταση της Κοινότητας και αφού την συμπληρώσετε να την επισυνάψετε σκαναρισμένη στο mail του Συλλόγου μας για τελική εκτύπωση.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στο λιμάνι Νέων Στύρων, στο Ξενοδοχείο ΑΚΤΕΟΝ, στις 11:00, θα γίνει συγκέντρωση, με ομιλητές από τον ΣΠΠΕΝΚ Καρύστου και τον ΕΟΣ Χαλκίδας κά, για πρόσθετη ενημέρωση και θα παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες ώστε να ανασταλεί η ξέφρενη πορεία ολοκληρωτικής καταστροφής της ιστορικής και τουριστικής περιοχής μας.

Για όσους αναζητούν τον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου μας στην EUROBANK: «Πολιτιστικός, Φυσιολατρικός, Αναπτυξιακός Σύλλογος Οικιστών Πέριξ του Δήλησου» - «Σύλλογος Δήλησου», για τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες (εγγραφή [50€] ή/και ετήσια συνδρομή [30€]) είτε για οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση στις διαρκώς αυξανόμενες οικονομικές μας ανάγκες, σας υπενθυμίζουμε να συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την αιτιολογία: Eurobank: 0026.0394.15.0200869588,
IBAN:GR8602603940000150200869588.

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να έχουμε καλό και δυναμικό φθινόπωρο!

ΣΠΠΕΝΚ

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας 


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...