Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Απεργούμε στις 9 Νοέμβρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας συνεδρίασε στις 25 Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή μελών ΔΣ επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου και άλλους συναδέλφους.

Η συζήτηση αφορούσε το πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ–το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας και τα επιχειρησιακά σωματεία–θα οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου.

Ώστε να κατακτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς αλλά και ιδιαίτερες κατακτήσεις-διεκδικήσεις σε κάθε εργασιακό χώρο, πως θα διαμορφώσουμε ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ του κάθε χώρου δουλειάς.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Μεταφέρουμε την εμπειρία από νικηφόρους αγώνες του τελευταίου χρονικού διαστήματος.
Η ομοσπονδία οικοδόμων υπόγραψε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις έως και 38,5%. Το συνδικάτο οικοδόμων Εύβοιας επέβαλε την εφαρμογή της ΣΣΕ στο εργοτάξιο της πλατείας Αγοράς και σε άλλους χώρους. 

Οι εργαζόμενοι στην COSCO υπέγραψαν ΣΣΕ με αυξήσεις πάνω από 10% στους μισθούς, αύξηση στην αμοιβή των υπερωριών, του ποσού στην κάρτα σίτιση κα. Οι εργαζόμενοι στη ΜΙΝΕΡΒΑ στο Σχηματάρι υπέγραψαν κατώτατο μισθό 1.100 ευρώ που για ορισμένους σήμαινε αύξηση πάνω από 120 ευρώ το μήνα, διατακτικές 240 ευρώ τον χρόνο κ.ά. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα όπως σε ΛΑΡΚΟ, e-Food, ο αγώνας των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, κτλ. 

Τέτοια παραδείγματα πολλαπλασιάζονται και σε όλο τον κόσμο όπως οι 100.000 εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία της Αγγλίας που πήραν απόφαση για απεργίες, οι 35.000 απεργοί της TOTAL στη Γαλλία, οι εργαζόμενοι σε Ryanair, EasyJet, Volotea που 25-26 Ιούνη απήργησαν σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους του κλάδου για την ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Νοέμβρη, πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων κτλ ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν δυνατότητα να συμβάλλουν στην διαμόρφωση του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. 

Επιδιώκουμε το συντονισμό της δράσης ανάμεσα σε επιχειρήσεις ίδιου αντικειμένου (πχ πτηνοτροφικές επιχειρήσεις: ΜΙΜΙΚΟΣ-ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ-ΑΓΡΟΖΩΗ κτλ) ή ανήκουν στον ίδιο εργοδότη (πχ επιχειρήσεις ΦΙΛΙΠΠΟΥ: HQF-MIMIKOS,ELBISCO), την έκφραση αλληλεγγύης στους αγώνες μας.

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις ψεύτικες υποσχέσεις που φουντώνουν όσο πλησιάζουν εκλογές. Για τη σημερινή κατάσταση ευθύνες έχουν όχι μόνο όλες οι κυβερνήσεις αλλά και όλα τα κόμματα που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων. 

Όλοι μαζί συμφωνούν στην συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία με ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που κοστίζει δις ευρώ, στις κυρώσεις που πληρώνουμε χρυσάφι, στις επιδοτήσεις σε μεγάλους ομίλους για να μη θιχτούν τα κέρδη τους στέλνοντας σε εμάς το λογαριασμό και που ανεβάζουν τον πληθωρισμό στις πλάτες μας, στις πράσινες μπίζνες που μαυρίζουν τη ζωή μας κτλ.

Η εργοδοσία και τα κόμματά της προσπαθούν να μας πείσουν να βολευτούμε με τα ψίχουλα όταν εν έτη 2022 η τεχνολογία, η επιστήμη και η παραγωγικότητα της εργασίας έχουν εκτιναχθεί.

Μαζί τους είναι και η ηγεσία της ΓΣΕΕ που ζητάει “λελογισμένες αυξήσεις” αλλά και οι ομογάλακτοί τους πανελλαδικά που κρύβουν τους ενόχους και δρουν διαλυτικά και ενάντια στην οργάνωση και τους αγώνες όπου αυτοί αναπτύσσονται.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ
ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...