Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Ολοκληρώθηκε το έργο της διαμόρφωσης του δασυλλίου της κεντρικής παραλίας Νέας Αρτάκης

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Μεταφορών-Επικοινωνιών Δημήτριος Βουρδάνος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε.) Σπύρος Γεροντίτης, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη βρέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, στη Νέα Αρτάκη κατόπιν της ολοκλήρωσης του έργου: «Διαμόρφωση Δασυλλίου κεντρικής παραλίας Νέας Αρτάκης», προϋπολογισμού 260.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδότησε και εκτέλεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσα από προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε.) και είχε
ως σκοπό την πλήρη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δασυλλίου, του περιβάλλοντος χώρου και του παραλιακού μετώπου Νέας Αρτάκης.\

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν οι κάτωθι εργασίες:

· Επιστρώσεις δαπέδων με πλάκες πεζοδρομίου και διακοσμητικά φιλέτα μαρμάρου και δημιουργία ζώνης περιπάτου με μάρμαρο.

· Δημιουργία παρτεριού πρασίνου κατά μήκος της οδού Αγίου Νικολάου, από την πλευρά των καταστημάτων.

· Τοποθέτηση μεταλλικών καθισμάτων (παγκάκια παραδοσιακού τύπου) εντός του δασυλλίου, της παιδικής χαράς και σε άλλα επιλεγμένα σημεία.

· Τοποθέτηση τριών ζωνών φωτιστικών σωμάτων, με την αναγκαία υποδομή.

· Κατασκευή δικτύου άρδευσης των χώρων πρασίνου.

· Κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ από την πλευρά της οδού Αγίου Νικολάου.

· Συντήρηση της παιδικής χαράς

· Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις σκάλες ανόδου

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παραδίδουμε σήμερα στους κατοίκους και επισκέπτες της Νέας Αρτάκης, έναν ακόμη χώρο αναψυχής αναδιαμορφωμένο, βελτιωμένο και πάντα φιλόξενο. 

Η διαμόρφωση του δασυλλίου της κεντρικής παραλίας της Νέας Αρτάκης, όμως, δεν είναι μόνο ένα μεμονωμένο έργο ανάπλασης. Εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας που κάνουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων και τον ΟΛΝΕ για την ανάδειξη συνολικά του παραλιακού μετώπου της πόλης, και για την οποία σύντομα θα έχουμε κι άλλα καλά νέα!»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο αναβάθμισης αστικού χώρου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραδίδεται στους συμπολίτες μας με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του δασυλλίου παραλίας Νέας Αρτάκης. 

Με απόλυτο σεβασμό στο πράσινο του αλσυλλίου, τη προσβασιμότητα του χώρου, την αισθητική και τη λειτουργικότητα της ανάπλασης, βάζουμε μέσα από τη δυναμική μας συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων και τη Δημοτική Αρχή, μια ακόμα λαμπερή ψηφίδα στο αναπτυσσόμενο και ολοένα και πιο μαγευτικό παραλιακό μέτωπο της Νέας Αρτάκης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...