Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΠΕΜΕΝ. - Επικίνδυνη η κατάσταση του δεξαμενόπλοιου «LANA» στην Κάρυστο

Νέα καταγγελία για την επικίνδυνη κατάσταση στο δεξαμενόπλοιο «LANA» 
Κατατέθηκε ως Αναφορά από το ΚΚΕ στη Βουλή

Τη συνέχιση της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο δεξαμενόπλοιο «LANA», με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας, λόγω της μεταφοράς του φορτίου του σε άλλο πλοίο, διαπιστώνει και καταγγέλλει ξανά η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το πλοίο ρωσικών συμφερόντων που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκε μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ, με τη μετάγγιση να γίνεται στον κόλπο της Καρύστου, προκαλώντας και τα ανάλογα αντίποινα από την ιρανική πλευρά, με την κατάσχεση των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων.

Οπως αναφέρει η ΠΕΜΕΝ σε σχετικό δελτίο Τύπου, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πλοίαρχο του πλοίου ενημερώθηκε ότι παραμένει το οξυμένο πρόβλημα με την ανεπάρκεια των καυσίμων για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του συνόλου των μηχανημάτων του πλοίου, με τα καύσιμα να επαρκούν για λίγες μόλις μέρες. 

Επίσης, ότι προβλέπονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, που καθιστούν επιτακτικά αναγκαίο τον άμεσο εφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα για να λειτουργήσει αυτοδύναμα, και ότι είχε ενημερωθεί για επίσκεψη εκπροσώπου του υπουργείου, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, παρότι επανειλημμένα ο πλοίαρχος έχει επισημάνει εγγράφως την επικινδυνότητα της κατάστασης. 

Και καθώς προετοιμάζεται η συνέχιση και ολοκλήρωση της μεταφόρτωσης του φορτίου, καθ' όλη τη διάρκεια της μεταφόρτωσης παραβιάζονται ακόμα και οι διεθνείς κανονισμοί για τη θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν γίνονται η αδρανοποίηση των δεξαμενών και ο αναγκαίος ερματισμός.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΕΜΕΝ κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...