Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου για τις νέες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, για τις νέες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής και διαπιστώνουν στην πράξη ότι και τώρα, 9 μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η Β.Εύβοια παραμένει ανοχύρωτη με ευθύνη της κυβέρνησης και παρά τα μεγάλα λόγια της «επιτροπής Μπένου» περί «ανασυγκρότησης» και «ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων».

Αυτό απέδειξε η χθεσινή βροχή που οδήγησε σε πολλές καταστροφές σε υποδομές, σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις, σημαντικές καταστροφές σε αγροτική παραγωγή. Με βάση τις ως τώρα καταγραφές μιλάμε για δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα σε Αγία Άννα, Κοτσικιά, Αχλάδι, πεσμένη η γέφυρα που ενώνει τον Κοτσικιά με το Αχλάδι καθώς και άλλα μικρότερα γεφύρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 

Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον κάμπο της Κρύας Βρύσης που πλημμύρισαν ολοσχερώς. Στο Ψαροπούλι είχαμε υπερχειλίσεις ρεμάτων και κλεισίματα δρόμων από φερτά υλικά. Παράλληλα, συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος.

Όλες αυτές οι ζημιές έγιναν σε περιοχές που επλήγησαν και τον περασμένο Οκτώβρη, με γνωστά προβλήματα και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν πραγματοποιηθεί τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Έργα τα οποία επίμονά διεκδικούν οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας απαιτούν απο την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, εδώ και τώρα να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση των αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων, για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας για το μέρος του δάσους που έχει απομείνει, για την πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...