Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Νέα παρέμβαση για την υποστήριξη μαθητών πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας

Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας αναμένει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη όλων των μαθητών πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας και ιδιαίτερα όσων είναι υποψήφιοι στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Σε συνέχεια της:
- Υπ. Αρ. πρωτ. 206845/3755/20-09-2021 επιστολής για την αναγκαία μοριοδότηση μαθητών εκ των πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας, καθώς και του

- Υπ. Αρ. πρωτ. 231315/4183/18-10-2021 εγγράφου για τη μη μείωση των θέσεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία της βόρειας Εύβοιας,

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης κοινοποίησαν νέα επιστολή στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και στην Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή.

Επισημαίνεται στην επιστολή, ότι:

«Η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021 στη βόρεια Εύβοια επέφερε πολλαπλές και πολυεπίπεδες αρνητικές μεταβολές όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά συνολικά στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό ανελήφθη σειρά πρωτοβουλιών από την Πολιτεία σε όλα της τα επίπεδα (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι), αλλά και από ιδιώτες, με στόχο την άμβλυνση των οξύτατων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης για τους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας, αλλά και για να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι των εισαγωγικών εξετάσεων.

Πιστεύουμε ότι:

Είναι άκρως απαραίτητο να διατηρηθούν -και φυσικά να καλυφθούν- όλες οι υφιστάμενες θέσεις εκπαιδευτικών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της βόρειας Εύβοιας, κατ΄ εξαίρεση της εγκυκλίου με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2022-2023».

Είναι αδήριτη η ανάγκη υποστήριξης μαθητών πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Παρέμβαση, η οποία μπορεί να ακολουθήσει τα πρότυπα της αντίστοιχης παρέμβασης σας για τους μαθητές των Δήμων Σάμου, Ελασσόνας και Τυρνάβου, ώστε να εξομαλύνει τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι μαθητές και να συμβάλλει προκειμένου να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις επί ίσοις όροις με τους υπολοίπους υποψηφίους».

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με συλλόγους γονέων σχολείων πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας, όπως είμαστε σε επικοινωνία και με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 Οι παρεμβάσεις μας δεν μένουν στο επίπεδο του απλού αιτήματος. Έχουμε τεκμηριώσει την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και -το σημαντικότερο- έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με βάση αντίστοιχη παρέμβαση του υπουργείου σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...