Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην Χαλκίδα

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 σωματεία και άλλοι φορείς της περιοχής μας πραγματοποιούν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στις 7μμ στην πλατεία ταχυδρομείου (πίσω από τα δικαστήρια) με απαίτηση να ληφθούν μέτρα για την πανδημία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει συμμετοχή και το δικό μας σωματείο στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν, να ενώσουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα σωματεία γιατί είναι απαράδεκτο μετά από 2 χρόνια πανδημίας να συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στην υγεία και γενικά να μη λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα που ίσως θα μπορούσαν να είχαν εξαλείψει την πανδημία.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους. Να αυξηθούν τα σημεία μαζικής δειγματοληψίας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων.

2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

· Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε χώρους δουλειάς ειδικά εκεί που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι, με ευθύνη ΕΟΔΥ και ΣΕΠΕ. Ενίσχυση προσωπικού ΕΟΔΥ, ΣΕΠΕ κτλ.

· Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. Διάρκεια καραντίνας με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τις «ανάγκες» της εργοδοσίας.

· Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές.

· Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Ειδική πρόβλεψη για τους μετανάστες εργάτες και τον καταυλισμό προσφύγων στην Ριτσώνα ώστε να μην αποκλείονται από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.

· Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Χαλκίδας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

· Επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στην Χαλκίδα και των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

4. Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών-βοηθητικού προσωπικού με βάση πραγματικά κενά και ανάγκες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος 
Μπαμπά Γεωργία

Ο Γενικός Γραμματέας
Πετράκης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...