Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πολλά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στη Βόρεια Εύβοια

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στο δρόμο από την Παραλία Αχλαδίου στην Παραλία Αγίας Άννας με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυοΗ κατολίσθηση στη Βόρεια Εύβοια προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται εδώ και δύο ημέρες στην περιοχή, λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα αυτές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων.

Χθες, μάλιστα, διακόπηκε η κυκλοφορία στο Πευκί από πτώση δέντρου στον κεντρικό οδικό άξονα Ιστιαίας Χαλκίδας, με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Κοντζιά, να επεμβαίνει στο σημείο μαζί με συνεργείο για να απομακρυνθεί ο κορμός.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουνριώτης, δήλωσε από τη μεριά του στο eviathema.gr, ότι «η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τον Δήμο μας είναι ακόμα σε εξέλιξη. Χθες βράδυ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο τα οποία αντιμετωπίζονται. Μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα μηχανήματα από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όλη την νύχτα έδωσαν μάχες και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες ώστε να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι. Τα κορμοδέματα – κορμοφράγματα συγκράτησαν τις φερτές ύλες μακριά από τους οικισμούς».

Στα βορειότερα της Αγίας Άννας και συγκεκριμένα στο δρόμο από την Κοτσικιά προς την παραλία Λουτρό, υπάρχουν ορμητικοί χείμαρροι που προκαλούν καθιζήσεις. Λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλο το δήμο.

Ο ποταμός Κηρέας υπερχείλισε και οι δημοτικές Αρχές κάνουν ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων καθώς έχει πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι.

Παράλληλα, στην περιοχή της Αγίας Άννας υπάρχουν ήδη αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων της κακοκαιρίας «Διομήδης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...