Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Στα N. Στύρα ο Θανάσης Ζεμπίλης με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή

Το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση στα Νέα Στύρα υπέρ των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αεροπόρων, και συγκεκριμένα του Σμηναγού Δημητρίου Στοϊλίδη και του Υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη, έδωσε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Στην σεμνή τελετή την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα, στις 24 Ιουλίου του 2007, πριν ακριβώς 14 χρόνια. Ο κυβερνήτης Δημήτρης Στοϊλίδης και ο συγκυβερνήτης Ιωάννης Χατζούδης έπεσαν στην προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα, κοντά στον οικισμό Δήλεσο. 

Οι δύο πιλότοι προκειμένου να αποτρέψουν την επέλαση της φωτιάς και την είσοδό της στα σπίτια του οικισμού Δήλεσο, αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν αρκετά χαμηλή πτήση. Είχαν μόλις ολοκληρώσει την ρήψη, όταν ξαφνικά το αεροσκάφος έγειρε προς την μία πλευρά του και καρφώθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε τα εξής:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στον Πολυπόταμο Στυρέων για να εκφράσουμε -απλά και ανθρώπινα- τα αισθήματα ύψιστης υπερηφάνειας, που κατακλύζουν τις καρδιές μας, για μία γενναία πράξη αυτοθυσίας. Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε δύο ηρωικούς πιλότους, τον σμηναγό Δημήτριο Στοϊλίδη και τον Υποσμηναγό Ιωάννη Χατζούδη, που θυσιάστηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντος, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, για να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο της όμορφης Καρυστίας. 

Και τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να εμπεριέχουν και ένα στοιχείο ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ώστε να συνειδητοποιούμε το δύσκολο έργο των πληρωμάτων των εναέριων μέσων, που συνήθως επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες, περιφρονούν τον κίνδυνο και ρίχνονται στην μάχη με τις φλόγες για να αποτρέψουν καταστροφές και να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. 

Συνεπώς, ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία οφείλει ευγνωμοσύνη στα πληρώματα των canadair και των άλλων μέσων, τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές για την αυταπάρνηση και την προσφορά τους. 

Ολοκληρώνοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω την συμπάθεια και τον σεβασμό μου στους συγγενείς, που παρευρίσκονται σήμερα εδώ και να τους διαβεβαιώσω ότι αυτός ο περήφανος τόπος και οι άνθρωποι του δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους ηρωικούς πιλότους. 

Ας είναι αιώνια η μνήμη και η δόξα που θα τους συνοδεύει. Αθάνατοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...