Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Σίμος Κεδίκογλου: «Πρόσβαση σε ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες»

Η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων που θα προσφέρουν εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες τονίστηκε-μεταξύ άλλων- κατά τη συνάντηση του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας κ. Σπύρος Γεροντίτης ζητήθηκε η υποστήριξη του Υπουργείου για την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Όπως επισημάνθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει σημαντική επίδραση στην άσκηση όλων των τομέων δημόσιας πολιτικής και συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσω συγκεκριμένων δράσεων σε συγκεκριμένους άξονες παρέμβασης.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην κατεύθυνση να αποκτήσει τόσο ο Δήμος Σκύρου όσο και ο ΟΛΝΕ την απαραίτητη εργαλειοθήκη, αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σκύρου υπέβαλε τον πλήρη φάκελο του έργου με τίτλο: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύρου», στο πλαίσιο του οποίου προωθείται το υποέργο: «.Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση πολιτών και απομακρυσμένη λειτουργία του Δήμου λόγω Covid 19», το οποίο αφορά λειτουργίες ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με χρήση ψηφιακών υπογραφών, δυνατότητα ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης όλων των εγγράφων, τυποποίησης της ροής, της παρακολούθησης και του ελέγχου διοικητικών και επιχειρησιακών διαδικασιών παραγωγής και διακίνησης πληροφορίας κ.α. 

Το εν λόγω σύστημα θα καλύψει τις ανάγκες των χρηστών του Δήμου δίνοντάς τους πρόσβαση στο αποθετήριο ψηφιακών εγγράφων, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας.

Σε ό, τι αφορά τον ΟΛΝΕ ζητήθηκε η συμβολή του Υπουργείου με την παροχή της κατάλληλης τεχνικής υποστήριξης για την εφαρμογή ενός συστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας πληροφορίας, που θα προειδοποιεί για το άνοιγμα της κινητής γέφυρας του Ευρίπου.

Ο βουλευτής τόνισε, ότι στόχος τους είναι με στοχευμένες ενέργειες και συνεργασία να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προς όφελος των πολιτών της Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...