Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Αίτημα για απευθείας μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο κάτωθι θέμα :
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζεται η αδιάκοπη συνέχιση της λήψης αποφάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παρ.1 του αρ.10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’55) Η διάταξη αφορά:- Τα πάσης φύσεως συλλογικά όργανα των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, ήτοι για παράδειγμα Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακό Συμβούλιο, Εκτελεστική Επιτροπή, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,- Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Στην περίπτωση συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη συνεχίζουν να έχουν εφαρμογή οι ισχύουσες διατάξεις που ρυθμίζουν τη σύγκληση, την απαρτία, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και γενικότερα τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων

Σύμφωνα δε με το άρθρο 74 Σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, παραγρ. 1, του ν. 4555/2018, όπως αντικατέστησε το άρθρο 67 του ν. 3852/2010 : «1. Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι ΔΗΜΟΣΙΑ , εκτός αν ληφθεί απόφαση με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) του συνολικού αριθμού των μελών του, η οποία αιτιολογείται ειδικά και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, ότι η συνεδρίαση πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.»

Περαιτέρω ο δήμαρχος προσκαλείται στη συνεδρίαση. Δεν προσκαλεί, αλλά ούτε είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας skype, όπου μέχρι σήμερα οργανώνει τις συνδέσεις, στέλνοντας τα σχετικά e-mails και διαχειρίζεται την πλατφόρμα (κωδικούς σύνδεσης κλπ)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ .

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κύριε Πρόεδρε παρά τις προσωπικές σας δεσμεύσεις ότι θα μεταβούμε σε μια πλατφόρμα πιο εύκολη από το SKYPE, πιο φιλική και με δυνατότητα δημόσιας παρακολούθησης, αυτό δεν έχει ευοδωθεί.

Ζητάμε να κρατήσετε τη δέσμευσή σας και στο ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ δημοτικό συμβούλιο να έχετε ήδη οργανώσει τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου όλοι οι δημότες να μπορούν από τούδε και εφ’ εξής να παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις, όχι μόνο των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και των διάφορων επιτροπών

Τέλος τονίζομε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ( και προφανώς και από τους λίγους της υπόλοιπης Ελλάδας , αλλά για την Εύβοια έχομε πλήρη γνώση ) που δεν δίνει την δυνατότητα απευθείας μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων, με αποτέλεσμα και σε αυτό το θέμα ,που άπτεται στην διαφάνεια και την ενημέρωση, να είμαστε οι τελευταίοι .

Οι συνδημότες που επιθυμούν να παρακολουθούν τα άνω συμβούλια , ιδίως μετά τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν μπει πλέον στην ζωή μας, είναι χιλιάδες και όχι δυο, τρεις .

Όταν δε – με το καλό – επανέλθομε στις δια ζώσης δημόσιες συνεδριάσεις , να έχουν , ήδη, διαμορφωθεί οι τεχνικές συνθήκες για την απευθείας μετάδοση και αυτών

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 11-4-2021
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...