Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Δημήτρης Παρασκευάς: Καμιά παραχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά, Δημοτικού Συμβούλου Καρύστου εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τη δυνατότητα παραχώρησης σε ιδιώτες λειτουργιών των Δήμων.

Καταδικάζουμε το απαράδεκτο άρθρο 179 του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης της ΝΔ που διευκολύνει την παράδοση αρμοδιοτήτων των Δήμων σε
εργολάβους. 


Η Κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κορόνες ότι τάχα είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τέτοιων υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση της ΝΔ τώρα το πάει πάρα πέρα. Εντάσσει εκτός από την αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλους τομείς που τους γλυκοκοιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εργολάβοι όπως η διαχείριση απορριμμάτων, ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο. 

Μάλιστα, καταργεί και το ελάχιστο εμπόδιο που υπήρχε ως τώρα της αυξημένης πλειοψηφίας και της αιτιολόγησης που χρειάζονταν για να παραδοθεί η καθαριότητα στους εργολάβους. 

Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης περί «παροχής καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος» έχουν απορριφθεί από τη ζωή. Στο 30% των Δήμων που ήδη έχει παραχωρηθεί η καθαριότητα στους εργολάβους οι δημοτικοί φόροι ανεβαίνουν και τα προβλήματα παραμένουν. Αυτοί που πληρώνουν ακόμη και με την ζωή τους είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, όπου με φτηνά μεροκάματα γίνονται συχνά πυκνά αναλώσιμοι από εργολάβους και δημάρχους. 

Η ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας των Δήμων είναι το επόμενο βήμα της παραχώρησής τους από το κράτος χωρίς τους ανάλογους κρατικού πόρους, είναι η συνέχεια της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης κατά 62% σε 10 χρόνια, είναι συνέχεια της συνειδητής και σχεδιασμένης απαξίωσής τους ώστε να δικαιολογηθεί η παράδοση τους στους ιδιώτες. 

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραχώρησης σε ιδιώτες υπηρεσιών του Δήμου Καρύστου! 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, τους εργαζόμενους στο Δήμο Καρύστου, να αντισταθούν στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Να απορρίψουν τα παραμύθια περί «ανάπτυξης για όλους» στα οποία συμπλέει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και συλλόγους τους για την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους. 

Δημήτρης Παρασκευάς 
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...