Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Πρωτοβουλία σωματείων και φορέων της Ευβοίας για τη σωτηρία του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Με την παρούσα ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ και την οικογένειά του, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπιστεί η σπάνια νόσος της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας από την οποία πάσχει.

Συμμετέχουμε στην έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης, ώστε να στηριχτεί η επιλογή της οικογένειας να ακολουθηθεί συγκεκριμένη θεραπεία η οποία πιθανά μπορεί να προσδώσει περισσότερες ελπίδες για τη θεραπεία του

παιδιού. 


Καλούμε τους εργαζόμενους, τα μέλη των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων που εκπροσωπούμε να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Αυτό που προέχει σήμερα είναι να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σωθεί το ίδιο το παιδί. 

Ανεξάρτητα από τη βασιμότητα ή μη των αιτιάσεων των αρμόδιων φορέων για την απόρριψη της έγκρισης χρηματοδότησης από τον αρμόδιο κρατικό φορέα της εν λόγω θεραπείας, αναδεικνύονται για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης της υγείας και των φαρμάκων. 

Η συγκλονιστική αλληλεγγύη που αναπτύσσεται σε μια εποχή που ο απλός κόσμος στενάζει κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, μας δείχνει το δρόμο πάνω στον οποίο οφείλουμε όλοι και όλες να βαδίζουμε. 

Δεν απαλλάσσει ωστόσο τις κρατικές υπηρεσίες, τις εκάστοτε κυβερνήσεις- και τη σημερινή- από την υποχρέωση να παρέχει σε όλους τους πολίτες της τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και αυτό είναι που πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε. 

Για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με σύγχρονες υποδομές, εξοπλισμό και πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό μόνιμης και σταθερής εργασίας. 

Με κάθε άνθρωπο, μικρό και μεγάλο να έχει πρόσβαση στην πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα, τη θεραπεία. Για να ξεφύγει η έρευνα και παραγωγή φαρμάκων από τα χέρια των φαρμακοβιομηχανιών που κινούνται με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος τους, κοστολογούν πρακτικά οι ίδιες τις θεραπείες σπάνιων και μη παθήσεων. 

Μπορούμε άραγε να αναλογιστούμε μέσα από την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη, πώς θα ήταν η ζωή μας σε μια πραγματικά ανθρωποκεντρική κοινωνία, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ζωή του και όχι το κέρδος; 

Ας συνεχίσουμε να παλεύουμε, όχι μόνο για το μικρό Παναγιώτη αλλά για κάθε μικρό ή μεγάλο συνάνθρωπό μας και κυρίως για να καταστήσουμε μια τέτοια κοινωνία εφικτή! 

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα για την ανάδειξη του προβλήματος: 

· Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ την Τρίτη 22/10 και ώρα 1:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας 

· Μουσική δράση της Πολιτιστικής Ομάδας της ΕΛΜΕ την Τρίτη 29/10/2019 και ώρα 7 μ.μ. στον Πεζόδρομο της Αβάντων (ύψος Αγίου Νικολάου) για δημοσιοποίηση του ζητήματος και συγκέντρωση χρημάτων 

· Διοργάνωση μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης στην πλατεία Αγ. Νικολάου την Πέμπτη 31/10/2019 για συγκέντρωση χρημάτων 

· Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει γίνει καμία κρατική παρέμβαση 

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΝΗΡΕΑΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΛΕΣΧΗ 4*4 ΕΥΡΙΠΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ. 

(Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΦΟΡΕΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...