Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ο Νίκος Σιόλιας για την διακοπή του νερού στον πολεοδομικό ιστό της Χαλκίδας

Του Νικολάου Σιόλια- Μαθηματικού Δημοτικού Συμβούλου του «Ρεύματος Ανατροπής» στο Δήμο της Χαλκίδας. 


Είπα να κρατηθώ… μέχρι να αρχίσει επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τον Δήμο της Χαλκίδας, όπου θα αναπτυχθούν οι προτάσεις και τα προγράμματα των Δημοτικών Παρατάξεων… όμως δεν γίνεται, μια και το θέμα αναδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2019, από την παρέμβαση της συναδέλφου κας Ιωάννας Δαριβέρη, που
έζησε το γεγονός . 

Ήταν πράγματι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες το περασμένο διάστημα με έντονα καιρικά φαινόμενα… δεν είναι βέβαια πρωτοφανή μια και η κλιματική αλλαγή έχει «περάσει από την πόρτα» και διαμορφώνει την ένταση των καιρικών φαινομένων. Γι αυτό το παγκόσμιο ζήτημα- πρόβλημα δεν έχουν πάρει χαμπάρι…. 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν… μαγειρεύουν! 

Το προηγούμενο διάστημα των έντονων χιονοπτώσεων, παρουσιάστηκε το φαινόμενο- αυτό που θα περίμενες να συμβεί σε περιόδους λειψυδρίας- η πόλη να μείνει χωρίς νερό για αρκετό διάστημα!...κι αν ψάξεις να βρεις τις ευθύνες; Πιασ’ το αυγό και κούρευτο… 

Ο Δήμος τα ρίχνει στην ΔΕΗ για την μεγάλη βλάβη που είχε στα Έρια, η ΔΕΗ στον Δήμο γιατί δεν μπορούσε να προσεγγίσει, μια και ο δρόμος ήταν κλειστός από τα χιόνια, όλοι μαζί οι πρώην, στον Δήμαρχο και ο Δήμαρχος, στους πρώην. Και τώρα το τραγελαφικό: αυτοί που διατείνονται ότι είναι διαχρονικά έμπειροι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με μεγάλη χρονική παρουσία στα Δ.Σ. και από θέσεις ευθύνης (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων…) που διαχειρίστηκαν ακόμα και την ΔΕΥΑΧ, θυμήθηκαν – προεκλογικός χρόνος γαρ- ότι θα πρέπει τα αντλιοστάσια να έχουν και αυτόνομη λειτουργία!!!! 

Φαίνεται ότι ήμαστε ακόμα, σαν Πόλη, στην εποχή των Βλαχοδημάρχων! 

Όταν πριν λίγο καιρό, με πρόσκληση των εργαζομένων, παρακολούθησα ένα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ, άρχισαν να αραιώνουν τα μαλλιά μου… Η πλειοψηφία του διορισμένου Δ.Σ., σε αντίθεση με την Υπηρεσία, παρουσιάζει την ΔΕΥΑΧ σαν χρεοκοπημένη επιχείρηση! Και μάλιστα αυτό το ρίχνει στην προηγούμενη διοίκηση και τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων της. Όταν δε άκουσα ότι η ΔΕΥΑΧ πληρώνει υπέρογκα ποσά στην ΔΕΗ για την λειτουργία των αντλιοστασίων, έμεινα αποσβολωμένος…. 

Καλά ρε αθεόφοβοι, εδώ και 15 χρόνια, στην χώρα που από 360 μέρες οι 300 είναι ηλιόλουστες , εσείς ακόμα είστε με τον αραμπά; Δεν έχετε ακούσει για τα ηλιακά πάνελ, για τα ηλιακά πάρκα; Δεν γνωρίζετε ότι οι ιδιώτες επενδυτές έχουν τεράστια κέρδη από την δωρεάν εκμετάλλευση του φωτοδότη ήλιου; 

Τα smart city σας έλειπαν και οι αδελφοποιήσεις με τους φίλους Κινέζους; Μείνατε στα επικοινωνιακά τεχνάσματα και την παρουσία σας στα πανηγύρια, τους γάμους και τις κηδείες; Στις κοπές της πίτας; 

Όπως κι αν προσλαμβάνει κανείς τα αίτια και τις ευθύνες της μεγάλης καθυστέρησης του Δήμου, σχετικά με άλλες πόλεις στην Ελλάδα, αν και πληθυσμιακά είναι στην 15αδα, θα πρέπει να αναλάβουν και οι πολίτες του κέντρου και της περιφέρειας, την ευθύνη των επιλογών τους. 

Ανεξάρτητα από τον συνδυασμό που θα επιλέξουν, να επιλέξουν κυρίως τα πρόσωπα, με κριτήριο την δυνατότητά τους να προσφέρουν στην ανάπτυξη του Δήμου και στο πέρασμα του στον 21ο αιώνα. 

Βέβαια, χωρίς αστερίσκους, όλοι όσοι είχαν την ευθύνη των αποφάσεων, λόγω εκλογικού καλπονοθευτικού συστήματος, να ζητήσουν ένα ειλικρινές συγνώμη από του δημότες , για την ανεπάρκεια και μη προνοητικότητα τους. 

Και για να μην βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω, ζητώ κι εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου και για την δική μας μη έγκαιρη παρέμβαση, με τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέταμε. 

Χαλκίδα 18 Ιανουαρίου 2019. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...