Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Με επιτυχία το λαϊκό γλέντι των Κομματικών Οργανώσεων Αλιβερίου- Αυλωναρίου- Κύμης του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι των Κομματικών Οργανώσεων Αλιβερίου- Αυλωναρίου- Κύμης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Μάκης Μακρής, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.
Ακολούθησε χαιρετισμός του υποψηφίου Δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που
στηρίζει το ΚΚΕ, Κώστα Κέκη. 


Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των Κυργιώτη, Τζανή και Παπαντωνίου. 

Στο χαιρετισμό του ο Μάκης Μακρής κάλεσε σε συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ σε όλους τους αγώνες και τις μάχες που είναι μπροστά. 

Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, να καταδικαστούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που πτωχεύουν το λαό, για να απεμπλακεί η χώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο βολής με επικίνδυνες συνέπειες για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. 

Κάλεσε όλους και όλες για ένταση της προσπάθειας στην τελική ευθεία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη ώστε να υπερκαλυφθούν οι υψηλοί στόχοι προς τιμή των 100 χρόνων του Κόμματος, για να μπορέσει το ΚΚΕ να έχει τα απαραίτητα μέσα ώστε να οργανώνει απρόσκοπτα την πάλη του λαού. Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της επίτευξης του στόχου για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα και κάλεσε σε προσφορά με όλους τους τρόπους ώστε τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου η Κομματική Οργάνωση να εγκατασταθεί στο δικό της σπίτι. 

Τόνισε ότι η πραγματική διαφορά για τον εργαζόμενο λαό μπορεί να γίνει με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στις λαϊκές γειτονές και τα χωριά, στα σωματεία, στους συλλόγους. Στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τον προσεχή Μάιο. 

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον αγωνιστή πυροσβέστη Κώστα Κέκη, υποψήφιο Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας και αντιπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία. 

Ο Κώστας Κέκης, αναφερόμενος στο χώρο από τον οποίο προέρχεται τόνισε ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο εργάζομαι αποτελεί ένα δύσκολο εργασιακό χώρο που αφορά την προστασία της ίδιας της ζωής του λαού. 

Σε ένα χώρο που οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής εκφράζονται με ελλείψεις σε προσωπικό, εντατικοποίηση της εργασίας, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα, με ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας, με κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή. 

Σε ένα χώρο που καλούμαστε να εργαστούμε κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες και στον οποίο η αδικία ο αυταρχισμός, η εκμετάλλευση, η απλήρωτη εργασία, οι ποινικές διώξεις ενάντια στην συνδικαλιστική δράση εντείνονται ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρονιά… 

Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα και μπροστά στις Δημοτικές εκλογές αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συγκροτήσουμε έναν πραγματικά αγωνιστικό συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού της περιοχής μας… 

Συνεχίζουμε μια προσπάθεια πολλών χρόνων των αγωνιστών δημοτικών συμβούλων παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια – μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο - στάθηκαν και συνεχίζουν, με συνέπεια, με ανιδιοτέλεια, με σεβασμό και αγωνιστικότητα κοντά στο λαό της περιοχής μας. 

Απ’ αυτούς που πάντα είπαν την αλήθεια χωρίς φόβο, χωρίς να υπολογίζουν κόστος ήταν και ο απερχόμενος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Κώστας Μιχάηλ, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος. 

Επιδιώκουμε στο ψηφοδέλτιο που έχουμε αρχίσει να συγκροτούμε να συσπειρωθούν μαζί μας και άλλοι, άνθρωποι του λαού, αγωνιστές, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. 

Γι αυτό απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης: 

Ø Σε όσους θέλουν οι Δήμαρχοι να είναι στο πλευρό του λαού, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν και κάνουν οι αγωνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι και στην Ικαρία. 

Ø Σε όσους αγανακτούν από τη σημερινή κατάσταση και την στήριξη που δίνουν δημοτικές αρχές- όπως και στο δήμο μας- στην αντιλαϊκή πολιτική που εντείνεται από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το βρώμικο έργο των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Ø Σε όσους δε θέλουν και δε βολεύονται σε "λόγια παρηγόριας", στις ελεημοσύνες, στα ψίχουλα που προσφέρουν οι δήμοι για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και τη δική τους συνενοχή. 

Γιατί οι Δήμοι, φανερά ή κρυφά, ασχολούνται με όλες τις πτυχές της ζωής μας. Το ζήτημα είναι αν ασχολούνται για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα ή τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. 

Η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν αμφισβητεί τον αντιδραστικό ρόλο της τοπικής διοίκησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι αποκαλυπτική απέναντι στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. 

Απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς της περιοχής μας, τρανταχτό είναι το παράδειγμα της Ε.Β.Ο. στην Κύμη, στις τραγικές ελλείψεις και εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας με τα ποσά που κατανέμονται στους Δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείών να είναι ψίχουλα. 

Τις αποδυναμωμένες δομές της πολιτικής προστασίας, απέναντι στα αναγκαία έργα για ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, για μέτρα αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλήμμυρικής προστασίας. Δίνουν Γη και ύδωρ στους μονοπωλιακούς ομίλους και στο λαό της περιοχής μας «καθρεφτάκια για ιθαγενείς». 

Άλλωστε, η σύσταση των Δήμων εχει δομηθεί στη βάση της ανταποδοτικότητας με την αύξηση της φορολογίας και την εμποκή των ιδιωτών στις δημόσιες επιχειρήσεις, και την παράλληλη απεμπλοκή της χρήματοδοτησης του κράτους, που θα έπρεπε να είναι ο μοναδικός και κύριος χρήματοδότης. 

Όλα αυτά είναι προβλήματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλήττουν όλο το λαό της περιοχής μας. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι στη ζωή μας πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα για όλα όσα μας απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας. 

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους δεν ανέχονται να συνεχίσει η περιοχή μας να ζει στη μιζέρια. Για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν σε όφελος του λαού οι δυνατότητες που έχει. 

Καλούμε λοιπόν να πάρουν θέση όλους όσους σκέπτονται ότι το παρόν και το μέλλον μας δε μπορεί να το αφήσουμε σ’ όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν κουμάντο για μας χωρίς εμάς. 

Όσο πιο ενισχυμένα αναδειχθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, που αποτελούνται από κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, όπως το ψηφοδέλτιο που συγκροτούμε για το Δήμο μας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση την επόμενη των εκλογών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...