Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση Μαρκόπουλου σε Πρατσόλη για τη ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Πρατσόλης εξέδωσε ανακοίνωση για την ΛΑΡΚΟ, προφανώς ενοχλημένος από τη δήλωσή μου για τους «ψεύτες και ανίκανους» που κυβερνούν. Παραθέτει στην ανακοίνωσή του διαπιστώσεις γνωστές από ετών.
Του διαφεύγει όμως ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνούν σχεδόν 4 χρόνια και σε αυτό το διάστημα η διοίκηση και η κυβέρνηση που ο ίδιος στηρίζει συσσώρευσε νέα χρέη άνω των 250 εκ. ευρώ, οδηγώντας το συνολικό χρέος στα

485 εκ. ευρώ. 

Η ανίκανη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δεν έχει μειώσει σε τίποτα (μισθοί και σύμβουλοι) το οικονομικό βάρος της διοικητικής μισθοδοσίας, ούτε μείωσε τους εργολάβους, ούτε μείωσε παρά ελάχιστα το κόστος παραγωγής. 

Η ανίκανη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ παραβίασε ακόμα και τη συμφωνία δόσεων διευθέτησης του χρέους στη ΔΕΗ. 


Η ΛΑΡΚΟ χρειάζεται επειγόντως χρήματα και πιθανώς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να ανανεώσει τον εξοπλισμό της και να επιτύχει μικρότερο κόστος παραγωγής. Δηλαδή η ΛΑΡΚΟ χρειάζεται είτε στρατηγικό επενδυτή, είτε αποκρατικοποίηση με τους εργαζόμενους παρόντες. 

Η κυβέρνηση λοιπόν κάνει το αντίθετο. Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ούτε για το 2019 στο πρόγραμμα επενδύσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Και το αποτέλεσμα θα είναι το λουκέτο. Είτε η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα όπου απειλεί με εξώδικο, είτε η εταιρεία φθάσει σε αδυναμία πληρωμών. 

Συστήνω, λοιπόν, τον εξής οδικό χάρτη στον κ. Πρατσόλη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

1. Να πάρει πίσω το εξώδικο η ΔΕΗ και να συνεννοηθεί με την κρυπτόμενη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ. 

2. Να μειωθούν όλοι οι μισθοί του Δ.Σ, και των συμβούλων της ΛΑΡΚΟ και του Διευθύνοντος Συμβούλου. 

3. Να μπει για το 2019 στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ επειγόντως. 

4. Να ασχοληθεί ο κ. Σταθάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, με το ζήτημα άμεσα και να κληθεί να δώσει απαντήσεις. 

5. Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν έχει συμφωνήσει στο να πουλήσει τη ΛΑΡΚΟ έναντι πινακίου φακής, πτωχευμένη και χωρίς εργαζόμενους. 

Επαναλαμβάνω ότι πτώχευση και λουκέτο εμπεριέχουν και ποινικές ευθύνες για την Διοίκηση αφού το 72% των μετοχών ανήκει στο Δημόσιο (55% απευθείας και 17% μέσω ΔΕΗ).

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...