Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου παραβρέθηκε χθες, Κυριακή 5/8, στη συγκέντρωση ενημέρωσης και δράσης που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς της πυρόπληκτης περιοχής στο «Στέκι Αλληλεγγύης» που λειτουργεί στη Νέα Μάκρη από τις πρώτες μέρες μετά την πυρκαγιά.

Παραδόθηκαν στους πυρόπληκτους σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, φαρμακευτικό υλικό, παιδικά είδη και καθαριστικά) που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κάρυστο και το Μαρμάρι από την
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και το Σύλλογο Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη των εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών και συνταξιούχων της περιοχής μας προς τους πυρόπληκτους. 


Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων που λειτουργούν το «Στέκι Αλληλεγγύης», από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδα, από την Προσωρινή Επιτροπή Πυρόπληκτων Ραφήνας – Μαραθώνα, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μαραθώνα, από τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων του Νέου Βουτζά καθώς και κάτοικοι από το Μάτι. 

Κοινή συνισταμένη των ομιλητών της συγκέντρωσης ήταν η αναγνώριση του μεγάλου κύματος αλληλεγγύης που εκφράζεται προς τους πυρόπληκτους από εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα όλης της χώρας. Επίσης, η ανάγκη να γίνει και το επόμενο και πιο ουσιαστικό βήμα, η ενεργή συμμετοχή για την πλήρη αποκατάσταση των πυρόπληκτων. Να μη βρεθούν τα προβλήματα των πυρόπληκτων στο περιθώριο μόλις το θέμα σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα. 

Αλληλεγγύη και διεκδίκηση για να μη ξαναθρηνήσουμε θύματα και κατεστραμμένες περιουσίες 

Από εδώ και πέρα είναι αναγκαία η διεκδίκηση από το εργατικό – λαϊκό κίνημα και τους φορείς του μέτρων άμεσης και πλήρους αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και μέτρων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας ώστε να μην γινόμαστε οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας θύματα των φυσικών φαινομένων. 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...