Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Δασικοί Χάρτες και Ιδιοκτησιακό Καταστρέφουν την Νότιο Καρυστία - Τεράστιες οι ευθύνες του Βαγγέλη Αποστόλου

Στις επαφές που είχε με πολίτες και φορείς της Καρυστίας ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, έγινε δέκτης διαμαρτυριών για τη σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και της αγωνίας για τις επιπτώσεις του ιδιοκτησιακού και των δασικών χαρτών.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών διευθετήσεων, κατέστησε τους νόμιμους ιδιοκτήτες χιλιάδων στρεμμάτων σε ενοικιαστές που πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, στην χαρτογράφηση των δασικών εκτάσεων εξαφανίστηκαν τα χορτολιβαδικά κτήματα που ήταν για

βοσκήσιμες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να γίνουν όλα δασικά άρα ανεκμετάλλευτα. 

Το ίδιο το Κράτος ακύρωσε σε μία νύχτα δικές του αποφάσεις εις βάρος των ιδιοκτητών γης, κυρίως των κτηνοτρόφων. 

Επιπροσθέτως, στο ιδιοκτησιακό το Κράτος αρνείται τίτλους ιδιοκτησίας των κατοίκων και με τρόπο αναγκαστικό «κλέβει» τις περιουσίες τους ακόμα και όταν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας μετά το έτος 1885, που ο νομοθέτης έχει θέσει σαν όριο αναγνωρίσεως. 


Στην Εύβοια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Μάνης, στην οποία το ιδιοκτησιακό έχει ρυθμιστεί. Ακόμα χειρότερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν λειτούργησε την «επιτροπή» ιδιοκτησιακών διαφορών, που θεσπίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από τροπολογία Μαρκόπουλου και Αναγνωστάκη το 2012, και αναγκαστικά υποχρεώνει τους πολίτες να προσφεύγουν στα Δικαστήρια με αμφίβολα αποτελέσματα. 

Ο συνδυασμός Δασικού και Ιδιοκτησιακού προκαλεί: 

1. Πρόβλημα στους κτηνοτρόφους διότι οι επιδοτήσεις είναι πλέον με τις βοσκήσιμες εκτάσεις που δεν υπάρχουν πια. 

2. Στα λατομεία που χάνουν την άδεια λειτουργίας τους οριστικά. 

3. Στα ανταποδοτικά οφέλη των εταιρειών με τα ενεργειακά πάρκα που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ιδιοκτήτη αφού δεν υπάρχει. 

Για όλα τα παραπάνω η προσωπική ευθύνη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου είναι μεγάλη και ο ρόλος του δυστυχώς πολύ αρνητικός για την Νότια Καρυστία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...