Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Το Κίνημα Αλλαγής Νομού Ευβοίας για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»


Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του συνόλου των Δημάρχων και Περιφερειαρχών κατά τους προηγούμενους μήνες και τις προειδοποιήσεις τους ότι η απλή αναλογική θα παραλύσει την αποτελεσματική διοίκηση των Δήμων και Περιφερειών, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέθεσε στην Βουλή το σχέδιο νόμου με τον βαρύγδουπο τίτλο «Κλεισθένης», αναλλοίωτο όσον αφορά το σύστημα ανάδειξης των τοπικών αρχόντων .

Η απλή αναλογική που «διαφημίζουν» τα κυβερνητικά στελέχη στα ΜΜΕ, θα έχει ως συνέπεια μικρές και ενδεχομένως περιθωριακές παρατάξεις οι οποίες εν ευθέτω χρόνο και υπό το πρίσμα του κομματικού συμφέροντος, μπορεί να λειτουργήσουν παραλυτικά ως και υπονομευτικά στο έργο των τοπικών αρχόντων, να θέτουν υπό ομηρία και ολόκληρη την

αυτοδιοικητική αρχή, σαμποτάροντας την οποιαδήποτε πρωτοβουλία της. 

Η μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ «να βάλει πόδι» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκεί που το ΚΙΝΑΛ διαθέτει σημαντικό αριθμό στελεχών , είναι περισσότερο από προφανής. 

Στο βωμό των μικροκομματικών του συμφερόντων , δεν διστάζει να διαλύσει στην κυριολεξία την Αυτοδιοίκηση , έτσι ώστε στο μέλλον να δημιουργήσει σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες θύλακες επιρροής θα τους εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στη νομή της εξουσίας, έστω και σε τοπικό επίπεδο. 

Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν κανένα λόγο να περιμένουν έστω και την παραμικρή βελτίωση της ζωής τους από νομοθετικές μεθοδεύσεις σαν αυτή του «Κλεισθένη» και θα δώσουν την απάντησή τους στα κυβερνητικά παιχνίδια όταν έλθει η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ευελπιστούμε να μην το ξεχάσουν την ώρα της ψήφου οι δημότες, διότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο… 

        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

   ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ                      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΜΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...