Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη "Μελισσοκομική Αθηνών" και στην "COSCO"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει! Καμιά ποινικοποίηση των αγώνων! Καμιά δίωξη συνδικαλιστών! 

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στη «Μελισσοκομική Αθηνών» στη Χαλκίδα και στους προβλήτες της «COSCO» στον Πειραιά. 
Στη «Μελισσοκομική Αθηνών» η εργοδοσία προσπαθεί να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, επιχειρώντας να προχωρήσει σε
τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή. 

Στο λιμάνι του Πειραιά η «COSCO» και οι εργολάβοι επιδιώκουν οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να σακατεύονται αδιαμαρτύρητα (την τελευταία μόνο βδομάδα τραυματίστηκαν σοβαρά 3 εργάτες!) για αυτό απειλούσαν από την παραμονή κιόλας της Πανελλαδικής Απεργίας τους εργαζόμενους και το σωματείο τους! 

Στα ψηφίσματα των σωματείων που συνυπέγραψε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιες πρακτικές. Οι εργοδότες, αποθρασυμένοι και από τις αντισυνδικαλιστικές νομοθεσίες, προσπαθούν να πνίξουν κάθε αντίσταση στους χώρους δουλειάς». 

Και συγκεκριμένα για την «COSCO»: 

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ήδη από την παραμονή της πρώτης μέρας της απεργίας. Καταγγέλλουμε επίσης, τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, λειτουργώντας ως όργανο της εργοδοσίας, της COSCO και των εργολάβων». 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, της περιοχής μας, να καταδικάσουν την προσπάθεια απόλυσης συνδικαλιστή στη «Μελισσοκομική Αθηνών», την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την απεργία! 

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Μισθοί επιδόματα που προσπαθούν να τους επιβάλουν με απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και απαγόρευση της απεργίας! 

Συνάδελφοι δεν είστε μόνοι σας! Είμαστε όλοι στο πλευρό σας! 

Παλεύουμε μαζί για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...