Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη παραλία Χαλκίδας

Ευβοϊκέ λαέ. Ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, διαλαμβανόμενοι την εμμονή της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και άλλων κομμάτων του κοινοβουλίου, εύκολα και ως αυτονόητο να δέχονται, βαφτίζοντας μάλιστα και ως εθνική νίκη, να «χαρίζουν» την ιστορία και το όνομα της μίας μοναδικής Μακεδονίας, της Ελληνικής, στο κρατικό μόρφωμα-προτεκτοράτο των Σκοπίων, προς όφελος της πολιτικής της παγκοσμιοποίησης, του ΝΑΤΟ, και της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε., θεωρούμε χρέος μας να αντιδράσουμε.

Πιστεύουμε πως, κάθε παραχώρηση, με όποια «erga omnes» σύνθετη ονομασία, περιλαμβάνοντας τη λέξη Μακεδονία, από τη

μεριά των Ελλήνων και του Ελληνισμού, είναι πολιτική αυτοκτονία, διότι πέρα από το σφετερισμό της ελληνικής πολιτιστικής περιουσίας, αν δοθεί το όνομα Μακεδονία με γεωγραφικό ή άλλον προσδιορισμό, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συνάντηση της… άλλης Μακεδονίας της Ελληνικής ! 

Να μην ξεχνάμε ότι τα κράτη, διεκδικούν τα δικά τους συμφέροντα εις το διηνεκές! Και η επιδίωξη του κρατιδίου των Σκοπίων αλλά και των πατρόνων του είναι, απροκάλυπτα, εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας με το πρόσχημα του ονόματος! Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των Σλάβων με το χώρο και τον πολιτισμό της μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας. 

Τα Σκόπια έχουν υποχρέωση να εγκαταλείψουν ελληνικά σύμβολα και αλυτρωτικές ιδεολογίες σε βάρος του Ελληνισμού και της Ιστορίας των Ελλήνων. Δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε και να επιτρέψουμε στα Σκόπια να καπηλευθούν την Ιστορία μας ! 

Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε κανένα υβριδικό κράτος, καμία κρατική οντότητα που κατασκευάζουν τα ξένα θεσμικά κέντρα “κατακερματίζοντας” κράτη και παραχαράσσοντας, μάλιστα, την Ιστορία. 

Αυτοί που πράττουν κατ’ αυτόν τον τρόπο μόνο πολιτικοί παραχαράκτες της ιστορίας μπορούν να χαρακτηριστούν, η οποία Ιστορία τους περιμένει προς λογοδοσία ! Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Εύβοιας σε μια μαζική, λαϊκή και δυναμική διαμαρτυρία, ώστε όλοι μαζί, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των ξένων κέντρων και των ντόπιων υποτακτικών τους. 

Χωρίς κόμματα, χωρίς χρώματα, χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς εθνικισμούς, παρά μόνο με την πίστη μας στην ιστορία μας, στην αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού. ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 στις 11 το πρωί στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.

Δεν είναι… «μοντέρνο» και… «προοδευτικό» να εκχωρείς την Ιστορίας σου, είναι όλων μας πατριωτικό καθήκον η αντίδραση. 

Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.! … 

«Μια επανάσταση να ζήσουμε κ’ εμείς, να ’χουμε κάτι να διηγηθούμε στα παιδιά μας! Τους βολεμένους, δεν τους δόξασε κανείς μόνο τους ήρωες είχαμε πάντα στην καρδιά μας…» Ποίηση Γιάννης Κανδύλης 

Για την Πρωτοβουλία πολιτών Ευβοίας. 
ΑΛ.ΔΑΥΡΗΣ, ΑΘ.ΤΣΟΚΑΣ, Γ.ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ, Γ. ΦΡΑΝΤΖΗΣ, ΙΩΑΝ.ΤΗΝΙΟΣ, ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...