Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη Κ. Γαβρόγλου στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (27/06/2018) επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στα Ψαχνά και της ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης. Αναφέρθηκε αρχικά στο πολύ θετικό γεγονός της ύπαρξης ήδη τριών προτάσεων που αφορούν στο μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος και είναι οι εξής:

Η πρόταση που διαμορφώθηκε από την ομάδα Πανούση, μετά από απόφαση της ΠΕΔ για το

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας 


· Το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα 

· Η πολύ σημαντική και επεξεργασμένη πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου 

Ο κ. Πρατσόλης τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί για εκτεταμένη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της κοινωνίας ώστε να υιοθετηθεί τελικά η βέλτιστη λύση με ακαδημαϊκά κριτήρια και με τη συναίνεση της κοινωνίας. 

Σε σχέση με τις συχνές αναφορές κάποιων ομιλητών για τη μη ύπαρξη Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι ευθύνες προφανώς πρέπει να αναζητηθούν στο παρελθόν όταν με το σχέδιο «Αθηνά» το 2013, καταργήθηκε «εν μια νυκτί», αιφνιδιαστικά χωρίς διάλογο και χωρίς καμία συμμετοχή των φορέων. 

Τότε, τα δύο Πανεπιστημιακά τμήματα που έμειναν «ορφανά», απορροφήθηκαν αναπόφευκτα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτό βέβαια είναι η τεράστια διαφορά με το τι γίνεται σήμερα. Διαφορά που δείχνει και την αντίληψη για τη δημοκρατία και τον κοινωνικό διάλογο σε σοβαρά θέματα. 

Ο κ. Πρατσόλης επεσήμανε επίσης την απουσία των Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε όλες τις διαδικασίες και τις συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα και αναρωτήθηκε για τη σημασία της κριτικής όταν δεν υπάρχει καν συμμετοχή. Το πραγματικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης γι’ αυτό το θέμα αποδεικνύεται εμπράκτως, όσο και η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συστηματικά απουσιάζει και σιωπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...