Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί των γιατρών στα Νοσοκομεία όλης της Ευβοίας και Στερεάς

Ενόχληση για την ενέργειά του βλέπει ο Λάζαρος Μακρής πίσω από την επίθεση που δέχεται από την ΟΕΝΓΕ . Δυσφορία απέναντι στην ενέργειά του να απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ ζητώντας να ανοίξουν, αλλά και να ανοίγουν συχνά, όλοι οι λογαριασμοί των γιατρών και όσων από θέσεις - κλειδιά υπηρετούν το ΕΣΥ, διαβλέπει ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Λάζαρος Μακρής, πίσω από πρόσφατη καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Μόλις προ ημερών το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, με αφορμή ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε παιδιατρικές κλινικές της Θεσσαλίας εξαπέλυσε επίθεση κατά του διοικητή της 5ης ΥΠΕ για «απροκάλυπτη κατασυκοφάντηση των γιατρών, ασκώντας πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας και για «υπόγειες μετακινήσεις γιατρών».
Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας είχε επισκεφθεί το ΣΔΟΕ, ζητώντας να ανοίξουν οι λογαριασμοί των γιατρών της περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Λαμίας, Άμφισσας, Καρπενησίου, Λιβαδειάς, Θήβας, Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου.


Παρά τη χρονική απόσταση, μεταξύ της επίσκεψής του στο ΣΔΟΕ και της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ, ο κ. Μακρής, σε χθεσινή απάντηση δεν αφήνει ασύνδετα τα δύο γεγονότα:

«Η κίνησή μου να απευθυνθώ στο ΣΔΟΕ -δίνοντας ένα προσωπικό και θετικό παράδειγμα προς την κοινωνία- και να παρακαλέσω να ελέγχουν τακτικά και αδιαλείπτως τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τους Υποδιοικητές μου, τους Διοικητές Νοσοκομείων, όλους όσοι κατέχουν θέση «κλειδί» στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και τους γιατρούς που είναι επικεφαλής των συνδικαλιστικών τους φορέων, υπήρξε αναμφισβήτητα μία κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού. Ιδιαίτερα τις εποχές που ζούμε. Και είχε μία ιδιαιτέρως θετική απήχηση στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.

Ελάβαμε τα εύσημα από παντού, με εξαίρεση μεμονωμένες συνδικαλιστικές φωνές και του ΟΕΝΓΕ προσφάτως. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί κάποιοι σκιάζονται και υβρίζουν! Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αισθάνονται ότι κατασυκοφαντούνται. Ιδιαίτερα μετά από το πάρτι όλα τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της υγείας δεν θα έπρεπε -όλοι μα όλοι- ανεξαιρέτως να ελεγχόμεθα;», αναφέρει ο κ. Μακρής. 

Σε ό,τι αφορά τώρα τη νομιμότατη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασή του να μετακινήσει Παιδίατρο από το Νοσοκομείο Τρικάλων στη γειτονική Καρδίτσα, ο ίδιος απαντά:

«Προφανώς ο Όρκος του Ιπποκράτη δεν λέει, αλλά ούτε και υπαινίσσεται εικάζω, ότι οι Παιδίατροι θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νομό Τρικάλων, αφήνοντας στην τύχη τους τα παιδιά που τους έχουν ανάγκη στο γειτονικό Νομό Καρδίτσας! 

Βεβαίως, η θέση της ΟΕΝΓΕ είναι υπέρ των προσλήψεων γιατρών. Και η δική μου επίσης. Τι πράττει όμως κανείς, όταν στις προκηρύξεις για Επικουρικούς γιατρούς Παιδιάτρους ουδείς εκδηλώνει ενδιαφέρον; Κατά την άποψη της ΟΕΓΝΕ αφήνει τα παιδιά στο διπλανό Νομό απροστάτευτα. 

Μα τόση συντεχνιακή τύφλωση! Δεν αντιλαμβάνεται η σεβαστή ΟΕΓΝΕ ότι υπάρχει και μία κοινωνία που παρακολουθεί με οργή τέτοιου είδους καμώματα;».

Αναδημοσίευση απο το http://www.taxydromos.gr/article.php?id=99566&cat=88
ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...