Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ: Όλοι στην απεργία 6 και 7 Νοέμβρη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 6&7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η συγκυβέρνηση οδεύει ολοταχώς για την ψήφιση ενός ακόμη αντιλαϊκού πακέτου μέτρων και ενός προϋπολογισμού με ακόμη μεγαλύτερες περικοπές. 


Η τρομοκρατία προς τους εργαζομένους εντείνεται με αιχμή την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την πιθανότητα χρεοκοπίας αν δε ψηφιστούν τα μέτρα και δεν δοθεί η επόμενη δόση. 

Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα: στους εργάτες, τους
φτωχούς επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες, ειδικά τη νεολαία, της περιοχή μας. 

Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης μέσα από τα σωματεία, τις ενώσεις και επιτροπές αγώνα, με σκοπό τη μη ψήφιση και ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων! Να εμποδιστεί η εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς! 

Να εκφραστεί η αγωνιστική αλληλεγγύη μέσα από τα σωματεία και τις επιτροπές σε οικογένειες που δε μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και το νερό, που δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ! Όχι φιλανθρωπία για να μοιραστούμε τη φτώχια μας όπως έχουν αρχίσει οι διάφοροι φορείς αλλά αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων για να μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Ταξική αλληλεγγύη όπως εκφράστηκε από χιλιάδες εργάτες στον ηρωικό αγώνα των Χαλιβουργών. 

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 

Τρίτη 6 Νοέμβρη στο Αλιβέρι στις 10:30πμ 

Η αγανάκτηση και η οργή είναι μεγάλη αλλά δε φτάνει μόνο αυτό! 

Η συμμετοχή, των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στην τελευταία απεργία, ήταν σημαντική για τα δεδομένα της περιοχής μας. Χρειάζεται όμως να μη μείνει μια τουφεκιά στων αέρα! 

Ο κάθε εργαζόμενος να κάνει δική του υπόθεση την ουσιαστική λειτουργία των σωματίων και των ενώσεων. Να δώσουν αγώνα για να αποκτήσουν γραμμή υπέρ των εργαζομένων, να ενταχθούν στο Πανεργατικό Αντιμονοπωλιακό ΜΕτωπο (ΠΑΜΕ) και την ΠΑνελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγκελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑ.Σ.ΕΒΕ). 

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά! 

Τα ίδια όμως μέτρα παίρνονται στις περισσότερες χώρες της ΕΕ είτε με μνημόνια είτε χωρίς. Στόχο έχουν να υπάρχει πολυάριθμο και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων. 

Αυτή είναι η καπιταλιστική οικονομία. Ο νόμος κίνησης της είναι το κέρδος και αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Οι εργαζόμενοι θα είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τους καπιταλιστές όσο υπάρχει ο Καπιταλισμός. 

Όσοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζονται πως μπορούν να συμβιβάσουν και τα κέρδη των μονοπωλίων και τις ανάγκες των εργαζομένων συνειδητά εξαπατούν το λαό. Το παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ για την κατάντια της κυβερνώσας αριστεράς είναι ενδεικτικό. 

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταλάβουν τη δύναμή τους. 

Η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης για να μη μένει κενό γράμμα θα πρέπει να συνδεθεί με το αίτημα οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο που υπάρχει στην κοινωνία μας να μπορούν και να τον απολαμβάνουν. 

Οι εργάτες και οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες δε χρωστάμε τίποτα σε βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Αυτοί μας χρωστάνε την κλεμμένα κέρδη που βγάζουν με τη δουλειά μας. 

Η μόνη λύση για τη διέξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων είναι η έξοδος από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία και οικονομία. Να πάρει δηλαδή ο εργαζόμενος λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του. 



Κομματική Οργάνωση 

Καρύστου του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΒΟΥΖΕΛΟ! ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΗΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...ΑΛΛΑΞΤΕ ΗΓΕΣΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 3%..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...